Woorden tot zinnen dichten, gedichtenbundel van Ingrid van Tellingen.

Estimated read time 4 min read

Komende week is de lancering van de gedichtenbundel Woorden tot zinnen dichten. Op donderdag 21 maart 2019 om 19.30 vind de boekpresentatie voor dit boek plaats bij KunstGein in het Atrium van Nieuwegein. De gedichten in deze bundel zijn geschreven door Ingrid van Tellingen. In deze blog vertel ik meer over de totstandkoming van dit gedichtenbundel en wat mijn rol hierin was

Hoe is het begonnen?

Ingrid van Tellingen mijn moeder schrijft al enkele jaren gedichten. Ze heeft in de laatste paar jaren enkele optredens gedaan in Nieuwegein. Waaronder tijdens Rijnhuizen Buitengewoon. Zo kwam vorig jaar met het idee om een gedichtenbundel te gaan maken. In de eerste plaats voor haar zelf. Maar ook voor anderen wie hiervoor belangstelling hebben. Ze had geen groot budget beschikbaar om dit boek te maken en ze heeft hierbij ook geen winstoogmerk.

Voor het maken van een boek moet je al snel rekenen dat er een investering nodig is meer dan 1000 euro. Je moet namelijk iemand betalen die het boek kan opmaken en de omslag weet te maken en connecties heeft met een uitgever. En dan het liefst het boek in eigen beheer kunnen uitgeven. En verder moet je ook nog de kosten rekenen voor het aanschaffen van de boeken.

Zo had Ingrid van Tellingen contact gehad met een uitgeefster in Nieuwegein die eerst aangaf om te willen helpen, maar vervolgens de boot afhield. Tijdens deze periode werd de druk op mijn schouders gelegd om dit boek te helpen maken. Op dat moment had ik totaal nog geen ervaring met drukwerk of het maken van een boek. Ik ben toen gelijk gaan rondkijken naar uitgeverijen die voorzien zijn in het uitgeven van boeken in eigen beheer. Al snel kwam ik er verschillende tegen en heb ik de keuze gemaakt om in zee te gaan met Pumbo. Deze partij bood wat we nodig hebben. De realisatie van het boek ligt totaal in onze eigen handen en hun verzorgen het drukwerk en de verkoop van het boek via internet. En zo doende ben ik aan de begonnen met het in elkaar zetten van het boek.

Wat is mijn aandeel hierin?

Mijn aandeel met het maken van deze gedichtenbundel is de algemene realisatie hiervan. Zo heb ik de verantwoording op me genomen om het boek zelf te realiseren. Hiervoor Ik heb de teksten in ontvangst genomen. De drukkerij uitgezocht het boek en de omslag opgemaakt. Maar daar eindigt het verhaal nog niet. Naast het boek hebben we natuurlijk ook nog de marketing. Zo heb ik de website van Ingrid van Tellingen geheel vernieuwd ter promotie van het boek. En heb ik gebruik gemaakt van de lokale media: De Digitale Stad Nieuwegein. Zo is er ter promotie van Ingrid van Tellingen een Portret van de Week gemaakt en hebben we enkele persberichten laten publiceren.

De realisatie van het boek

Voor het opmaken van het boek heb ik van Ingrid van Tellingen de gedichten mogen ontvangen. Deze gedichten heb ik in een tekst document geplaatst en vervolgens opgemaakt volgens de richtlijnen van de uitgeverij. Het programma dat ik hiervoor heb gebruikt is Pages. Dit is de tekstverwerker uitgegeven door Apple voor de Mac. Tijdens het opmaken van de documenten liep ik nog wel tegen wat kleine problemen aan, waaronder het niet voor elkaar krijgen om de paginanummering te laten starten op pagina zeven. Maar met wat geluk heb ik het toch voor elkaar gekregen, maar vraag me niet hoe ik het voor elkaar gekregen heb.

Voor de omslag heb ik een foto van een boom ontvangen van Ingrid van Tellingen. Als basis kleuren heb ik groen en grijs genomen. En met deze basis heb ik de omslag opgemaakt in Photoshop. Na wat pas en schuifwerk is het resultaat hiervan terug te zien in het eindproduct.

Ondanks dat mijn eerste boek niet perfect is, valt het resultaat me nog alleszins mee. Mocht ik in de toekomst een tweede boek gaan opmaken dan verwacht ik dat het een stuk makkelijk gaat worden. Vooral door de ervaring welk ik heb op gedaan tijdens opmaken van de gedichtenbundel.

Waar te koop?

De gedichtenbundel “Woorden tot zinnen dichten” is vanaf 21 maart 2019 verkrijgbaar via de website ingridvantellingen.nl. De prijs van deze bundel is € 17,50.

Vond je dit een leuk blog artikel dan is een reactie altijd welkom: Klik hier om een reactie achter te laten.

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Meld je hieronder aan met jouw e-mailadres en ontvang als eerste een mailtje wanneer er een nieuw artikel online gaat op mijn blog.

Voeg je bij 12 andere abonnees

You May Also Like