WeerLokaal vanaf nu op MijnHeeze.nl

Estimated read time 3 min read

Sinds enkele dagen is de weersverwachting van het WeerLokaal terug te vinden op de nieuws-website MijnHeeze.nl. Dit is een lokale nieuws-website binnen de gemeente Heeze welk het nieuws publiceert uit de regio. Enkele dagen terug kreeg ik een mailtje met de vraag of ze mijn weersverwachting mochten delen op hun site. Dus waarom ook niet. Elke vorm van promotie voor mijn weer website is natuurlijk welkom. En er is natuurlijk niks fijners dan mensen kunnen voorzien van mijn weersverwachting.


Nu was het zo dat ik enkele jaren terug al een widget had gebouwd voor het delen van de weersverwachting. Deze had ik toen der tijd speciaal op maat gemaakt voor De Digitale Stad Nieuwegein met als doel het promoten van het WeerLokaal en natuurlijk niet te vergeten het delen van de lokale weersverwachting met de inwoners van de gemeente Nieuwegein. De code hiervan is een simpel stukje HTML-code met een iframe gekoppeld aan mijn website met daarin de weersverwachting voor een gekozen gemeente. Deze HTML-code van deze widget wilde ik met de website MijnHeeze.nl delen.

Mijn eerste WordPress Widget

Al snel zag ik dat de website was gemaakt met behulp van WordPress. Hierop besloot ik te onderzoeken of er een mogelijkheid was om een WordPress plug-in te ontwikkelen. Zelf heb ik nog nooit een plug-in gemaakt voor WordPress. Dus ik dacht van ooit moet de eerste keer zijn en waarom dan niet gelijk een poging wagen. Het installeren van een plug-in is namelijk een heel stuk eenvoudiger dan het invoegen van een los stuk HTML-code binnen een WordPress website. Vandaag de dag weten veel mensen hoe ze een website moeten maken, maar zijn amper bekend met het schrijven van HTML.

Na wat zoeken op het internet naar een tutorial over het maken van een WordPress widget kon ik aan de slag. Nog geen twee uurtjes later had ik de widget naar wens werkend. Na een paar testjes besloten dat deze goed genoeg was voor een eerste versie en de plug-in gedeeld met MijnHeeze.nl. Nog geen uur later was de widget daar al geïnstalleerd en zichtbaar gemaakt voor inwoners van de gemeente Heeze. Mocht je het resultaat willen terug zien dan kun je een kijkje nemen op de MijnHeeze.nl.

Het weer op jouw website?

Mocht je zelf interesse hebben in het tonen van het weerbericht op jouw WordPress website stuur me dan een berichtje dan stuur ik je de plug-in toe voor gebruik op je eigen website.

Vond je dit een leuk blog artikel dan is een reactie altijd welkom: Klik hier om een reactie achter te laten.

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Meld je hieronder aan met jouw e-mailadres en ontvang als eerste een mailtje wanneer er een nieuw artikel online gaat op mijn blog.

Voeg je bij 12 andere abonnees

You May Also Like