WeerLokaal eerste update

Estimated read time 3 min read

Een week geleden had ik de nieuwe website van WeerLokaal live gezet. En ik moet zeggen dat het tot dus goed is verlopen. In de eerste dagen waren er wel de nodige opstart problemen, maar dat is redelijk normaal voor een platform van deze grote. Laatste weken heb ik me verder ook druk bezig gehouden met het realiseren van de eerste grote update.

Deze update bevat veelal uit correcties en optimalisatie van de code, maar ook heb ik tal van verbeteringen doorgevoerd aan de website WeerLokaal, SneeuwLokaal en het beheerplatform. Heb hieronder een overzichtje gemaakt voor jullie met alle belangrijkste veranderingen.

Thumbnail script

Voor het platform heb ik een script geschreven welk de afbeeldingen automatisch verkleind voor gebruik op de sites. Dit verkleinen gebeurd tijdens het opslaan van pagina’s vanuit het beheer platform. Een groot voordeel hiervan is dat de laadtijd van de website een stuk omhoog is gegaan.

Nieuwsoverzicht verbeterd

Afgelopen week heb ik het nieuwsoverzicht op de schop gegooid, waardoor deze er nu een heel stuk professioneler uitziet. Zo heb ik afbeeldingen ingevoegd binnen de blokken en is het design verder rechtgetrokken.

Dagje Weg-detailpagina’s verbeterd

De detailpagina’s van de Dagje Weg pagina’s zijn redelijk op de schop de gegaan. Zo heb ik de content iets verschoven om ruimte te creëren voor de regenalarm en de weerkaarten. Hiermee verwacht ik de waarde van de pagina’s een stuk verhoogd te hebben.

Uitbreiding Mobielmenu

Tot voor deze update toonde het mobiele menu alleen de hoofdpagina’s en bood geen toegang dat onderliggende pagina’s. Dat is met deze update veranderd. Zo is het vanaf heden mogelijk om direct naar de overzicht pagina van pretparken te gaan of het aardbevingsoverzicht.

Optimalisatie code

De rest van de verbeterpunten zitten hem meer in het verder verbeteren van de code en snelheid van de site. Ook zijn er nog tal van verbeteringen doorgevoerd in het beheer platform van de website.

Toekomstige updates

Tijdens mijn vorige update gaf ik al aan dat er nog een flinke berg van verbeteringen en nieuwe functies aan zit te komen. Het realiseren hiervan kost natuurlijk de nodige tijd. Bedenk immers wel dat ik me niet alleen bezig houd met het bouwen van de site alleen, maar ook hou ik me bezig met het beheer van de content van de website. En ben daarnaast nog 40 uur in de week werkzaam als Frontender bij mijn werkgever. Plus ik hoop nog wat tijd over te houden voor het kijken van wat Japanse anime series en de rest van mijn privé leven.

Voor toekomstige updates wil ik me gaan richten op het afronden en correct inbouwen van de weerfoto’s. Niks leukers dan met elkaar de leukste weer-gezichten van het weer te delen.

Zelf een foutje ontdekt?

Hoewel ik de website zelf heb ontworpen en gebouwd is het voor mij bijna ondoenlijk om alle issues binnen de site te vinden. Maar wat ik tegenkom probeer ik wel zo snel mogelijk te fixen. Mocht je zelf nog een foutje hebben gezien op de website stuur me dan even een mailtje met wat er niet goed werkt, zodat ik dit gelijk kan oplossen.

Vond je dit een leuk blog artikel dan is een reactie altijd welkom: Klik hier om een reactie achter te laten.

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Meld je hieronder aan met jouw e-mailadres en ontvang als eerste een mailtje wanneer er een nieuw artikel online gaat op mijn blog.

Voeg je bij 12 andere abonnees

You May Also Like

+ There are no comments

Add yours