Weer Lokaal zomer update

Estimated read time 3 min read

De laatste grote update van de website het Weer Lokaal is alweer een tijdje geleden. Ondanks dat zit er nog steeds groei in de website. Ondanks dat het verkeer naar de evenementen pagina’s een terugslag heeft gekregen dankzij de corona crisis. Ik doe mijn best om de evenementen zo up-to-date mogelijk te houden, maar het is vrij lastig om van elk evenement precies te weten of ze wel of niet doorgaan en in welke vorm. Soms staat deze informatie op de website van de organisatie, maar vaak ook niet en dan moet je het via de media of andere kanalen vernemen. Mochten jullie als bezoekers een foutje zien of aanvullende informatie hebben over een evenement laat dit dan zeker aan mij weten.

Maar goed tijd voor een update betreffende de website zelf. In de laatste week ben ik bezig geweest met diverse werkzaamheden binnen de website. De eerste is het loskoppelen van mijn weer API koppeling, zodat ik in de toekomst meer vrijheid krijg om informatie ook een andere bronnen te halen en te gebruiken binnen mijn website. Dit is een aanpassing die niet op korte termijn voltooid is, omdat de bestaande API koppeling te diep in het systeem verweven is. Als gebruiker is dit deel onzichtbaar, maar mochten deze werkzaamheden voltooid zijn dan kan dit betekend dat ik in de toekomst de mogelijkheid om meer en betrouwbaardere informatie te tonen.

Een tweede aanpassing is dat ik de uitstraling van de website een update heb gegeven. Zo is er meer witruimte toegepast en zijn de verschillende elementen binnen de website gelijk getrokken aan elkaar. Verder heb ik de blokken met de weersverwachting flink onderhanden genomen zo is er vanaf heden een grafische indicatie van de temperatuur en regen verwachting. Hiermee is het in een oogopslag of het regent en hoeveel regen er valt. Ook heb ik de 72-uurs weersverwachting teruggebracht naar 24 uur. Reden hiervoor is dat de eerste 24-uur het meest belangrijkste is.

En tot slot heb ik de website voorzien van een donkere modus. De donkere modus kun je het beste ’s avonds gebruiken, zodat je niet wordt verblind door de witte website. Deze functie is nog experimenteel en grote kans dat de weergave van de kleuren in de toekomst nog word verbeterd.

Ik hoop dat ik jullie via deze update weer voldoende op de hoogte heb gesteld met de ontwikkelingen van het Weer Lokaal. Zoals altijd mocht je verbeter punten tegenkomen laat het me dan even weten.

Vond je dit een leuk blog artikel dan is een reactie altijd welkom: Klik hier om een reactie achter te laten.

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Meld je hieronder aan met jouw e-mailadres en ontvang als eerste een mailtje wanneer er een nieuw artikel online gaat op mijn blog.

Voeg je bij 12 andere abonnees

You May Also Like