Weer Lokaal: Nieuw logo en verbeterde huisstijl

Estimated read time 2 min read

Nadat ik in de maand februari in allerijl alle foto’s van de website het Weer Lokaal heb moeten verwijderen heb ik tijd gestoken in het aanpassen van de website om deze weer volledig op de rails te krijgen. Zo had ik eerder de evenementen verplaatst naar de achtergrond. Deze zijn niet meer te bereiken via het hoofdmenu of in de evenementen lijst op de startpagina. Omdat deze volledig draaiden om afbeeldingen heb ik deze moeten laten vallen. Zo doende zijn evenementen alleen nog toegankelijk via de weerberichtpagina’s van plaatsen. De kans bestaat dat ik de evenementen in de toekomst opnieuw zal gaan doortrekken naar de voorpagina en/of navigatie balk.

In de maand februari heb ik de startpagina van het Weer Lokaal op de schop gegooid. Zo is er nu een uitgebreid weerbericht van het KNMI te vinden en staan de bekende weerkaarten en weersverwachtingen van Nederland op de startpagina. Vroeger was het nog nodig om naar de pagina Nederland te navigeren om de volledige weersverwachting van Nederland te bekijken. Maar dat hoeft nu niet meer.

De meest recente aanpassen heb ik vanmiddag uitgevoerd. Ik heb de bovenkant van de website een opfrisbeurt gegeven. Zo heb ik het logo vernieuwd en het aantal balken van 4 terug gebracht naar 2. Hierbij tel ik de balk van het weer alarm mee. Zoals te zien is op de afbeeldingen oogt de bovenkant van de website nu een stuk rustiger.

Door het aanpassen van de navigatie moest ook het mobiele ontwerp er aan geloven. De top balk met het logo van het Weer Lokaal heb ik verwijderd en verplaats naar de navigatie balk onder in beeld.

Ik zou zeggen neem gerust een kijkje op de website het Weer Lokaal en laat even weten wat je er van vind. Eveneens verneem ik graag hoe je tegen deze laatste aanpassingen aankijkt. En mochten er onderdelen betere kunnen laat het me dan zeker weten dan neem ik ze in de toekomst mee.

Vond je dit een leuk blog artikel dan is een reactie altijd welkom: Klik hier om een reactie achter te laten.

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Meld je hieronder aan met jouw e-mailadres en ontvang als eerste een mailtje wanneer er een nieuw artikel online gaat op mijn blog.

Voeg je bij 12 andere abonnees

You May Also Like