Wat staat er op mijn telefoon?

Estimated read time 4 min read

Met de regelmaat kijk ik op mijn telefoon om te zien welke applicaties er leuk zijn om met jullie te delen. Ik probeer dit met de regelmaat te doen in de hoop dat er wat leuks tussen zit voor jullie. Voor de maand november heb ik een vijftal applicaties uitzocht welk ik hieronder met jullie deel. Mochten jullie zelf nog leuke applicaties weten laat dit dan vooral weten. Wie weet staat jouw favoriete applicatie dan binnenkort op mijn telefoon.

Headspace


Sinds een twee weken maak ik gebruik van de applicatie Headspace op mijn telefoon. Met deze applicatie kan ik mijn (bijna) dagelijkse meditatie moment ondersteuning. Zo probleem ik elke dag tien minuten te mediteren. Door te mediteren wil ik een rust moment creëren in mijn dag. De applicatie is redelijk simpel in gebruik. Wel wordt er in het begin veel gepraat waardoor de meditatie sessie iets word vertraagd. Dit is soms wel wat minder. Maar over het algemeen zorgt de applicatie Headspace er voor dat mijn leven iets wat meer in balans blijft.

Life Cycle

Life Cycle is een ideale applicatie om bij te houden hoe jouw dag er uitzag. Zo meet de applicatie hoe lang je hebt geslapen, onderweg was met de auto. De tijd op je werk en hoe lang je op een bepaalde plaats geweest ben. Hiernaast word ook de mindfulness en sport activiteiten bijgehouden. Ik gebruik deze applicatie zelf al meer dan een jaar. En ik moet zeggen het geeft je een goed beeld van wat je allemaal actief hebt gedaan. Dit is echt een applicatie die je langere tijd moet gebruiken wil je er echt profijt aan hebben.

Todoist

Al enkele jaren maak ik gebruik van Todoist voor mijn dagelijkse taken. Het grootste voordeel is dat ik Todoist vanaf elk apparaat kan gebruiken. In mijn geval de volgende apparaten: Macbook, iPad, iPhone en niet te vergeten mijn Apple Watch. Dit is ideaal voor het opvolgen van mijn takenlijst. Ook onder werktijd gebruik ik deze applicatie om een grote taak in kleinere stukjes te hakken. Helaas maken we op het werk gebruik van Asana. Een programma waarin ik totaal geen overzicht kan houden en vinden. Todoist is een goed programma, maar is bij lange na niet perfect. Maar al met al ben ik er nog steeds tevreden over.

Podcast

Enkele weken terug ben ik begonnen met het volgen van podcast via mijn telefoon. Een van de kanalen welk ik op dit moment aan het volgen ben is Lavendaire. Deze podcast gaat over hoe mensen hun eigen leven maken. Ik heb gekozen voor Podcast van Apple omdat het redelijk voor de hand lag. Ondanks dat er voldoende alternatieve applicaties zijn om podcasts te luisteren voldoet deze applicatie op het moment.

Bit City


Naast alle serieuze applicaties moet er natuurlijk ook een beetje ruimte blijven voor een simpel spelletje op de telefoon. Bit City is een soort van stedenbouwer waarmee je door het verzamelden met geld huizen kan bouwen. Het spel bestaat uit diverse gebieden waar je kunt bouwen. Geld verzamel je door door op auto’s, boten en/of vliegtuigen te tikken. Na enige tijd heb je jouw wereld volgebouwd en kun je doorgaan naar het volgende level, welk iets moeilijker is om vol gebouwd te krijgen. Moet wel zeggen dat het door zijn eenvoud een vrij verslavend spelletje is. Hierdoor gaat er ongezien vrij snel meer tijd door heen dan je wilt besteden aan deze stedenbouwer.

Vond je dit een leuk blog artikel dan is een reactie altijd welkom: Klik hier om een reactie achter te laten.

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Meld je hieronder aan met jouw e-mailadres en ontvang als eerste een mailtje wanneer er een nieuw artikel online gaat op mijn blog.

Voeg je bij 12 andere abonnees

You May Also Like