Visual Studio Code: PHP variabelen kopiëren werkt niet

Estimated read time 3 min read

Sinds enige tijd gebruik ik Visual Studio Code voor het bouwen van websites. Voor het simpele HTML en CSS werk is het ok, maar in combinatie met PHP merk je gelijk dat dit programma alles behalve goed werkt. Misschien dat er ergens een module bestaat voor Visual Studio Code waardoor het schrijven van PHP code makkelijker gaat. Echter ben ik deze nog niet tegengekomen. Voor het schrijven en beheren van website geschreven in PHP blijft het programma PHPStorm toch nog de beste.

Het probleem

Helaas zit Ik momenteel een soort van gebonden aan een domme editor. Voor als nog is Visual Studio Code de beste optie. Het liefste zou ik weer PHPStorm willen gebruiken, maar met een prijs van 90 euro per jaar is dit mij net iets te duur. En daarnaast heb ik geen creditcard, waardoor ik online geen software kan aanschaffen. Snel en simpel uitbreidbaar met duizenden modules. Helaas zat ik met een enkel probleem waarvan ik niet snap dat Visual Studio Code dit niet standaard goed doet. Wanneer je binnen een PHP pagina een variabel selecteer, word alles geselecteerd behalve het $-teken. Dit is redelijk onhandig en zorgt voor de nodige problemen. Onder andere op het moment dat je een variabel kopieert en pas tijdens het testen er achter komt dat de variabel naam niet klopt omdat het $-teken mist.

De oplossing

Onlangs kwam ik met behulp van de website Stackoverflow er achter dat het probleem van het niet kunnen kopiëren van het $-teken is op te lossen. Het enige wat je moet doen is binnen Visual Studio Code de configuratie instellingen aanpassen. Zoek binnen de settings instellen op het veld editor.wordSeparators en verwijder het $-teken uit de regel. Nu word dit symbool niet langer meer gezien als woordafbreker en word deze vanaf heden meegenomen bij het selecteren van een variabel. Deze oplossing kan ook worden gebruikt voor het kopiëren van HEX kleur codes binnen CSS bestanden. Hiervoor met het #-teken worden verwijderd uit deze regel.

Na deze aanpassing is Visual Studio Code alweer een stapje makkelijker in gebruik voor het maken van PHP-websites. Mocht je zelf ook tegen dit probleem zijn aangelopen dan hoop ik dat je met deze tip bent geholpen.

Vond je dit een leuk blog artikel dan is een reactie altijd welkom: Klik hier om een reactie achter te laten.

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Meld je hieronder aan met jouw e-mailadres en ontvang als eerste een mailtje wanneer er een nieuw artikel online gaat op mijn blog.

Voeg je bij 12 andere abonnees

You May Also Like