Training Today – Apple Watch App

Estimated read time 2 min read

Onlangs kwam ik voor de Apple Watch de applicatie Training Today tegen. Deze applicatie geeft inzicht in jouw Readiness To Train ook wel afgekort als RTT. Op de Apple Watch kun je deze beoordeling bekijken via de compilatie of via de applicatie zelf.

Zelf ben ik op dit moment deze applicatie nog aan het uitproberen, maar mijn eerste indruk tot dus is dat de score redelijk overeenkomt met mijn fitheid op dat moment. Wel merk ik op dat de getoonde score een paar uur oud kan zijn. Hierdoor vraag ik me af hoe bruikbaar deze informatie is. Echter is dit niet het probleem van de applicatie Training Today, maar meer van de dataset in de Gezondheid applicatie van Apple zelf. de applicatie maakt namelijk gebruik van de dataset hartritme variabiliteit. Deze waarde word met een beetje geluk één keer per uur berekend.

Al met al ben ik tot dus ver nog redelijk verrast over de juistheid van de score op mijn Apple Watch scherm. Voorlopig blijft de applicatie Training Today dan ook nog wel op mijn Apple Watch geïnstalleerd staan.

Wil je Training Today zelf uitproberen dan is deze gratis te installeren via de App Store van Apple via onderstaande link.

https://apps.apple.com/nl/app/training-today/id1507992127

Vond je dit een leuk blog artikel dan is een reactie altijd welkom: Klik hier om een reactie achter te laten.

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Meld je hieronder aan met jouw e-mailadres en ontvang als eerste een mailtje wanneer er een nieuw artikel online gaat op mijn blog.

Voeg je bij 12 andere abonnees

You May Also Like