Top 5: Handige Firefox extensies

Estimated read time 3 min read

Als webontwikkelaar maak ik dagelijks gebruik van Mozilla Firefox. Door middel van een aantal Firefox extensies verbeter ik mijn online internet ervaring. Bij deze wil ik jullie mijn favoriete extensies met jullie deze. Hierbij mijn top 5:

Atlassian Bonfire
Atlassian Bonfire is een browser add-on die het issue tracking platform Jira versterkt. Met behulp van deze add-on is het mogelijk om direct issues in Jira te plaatsen wanneer je op een project website een probleem of verbeterpunt tegenkomt. Het issue kun je gelijk voorzien van een screenshot, de url van de actieve pagina en de omschrijving voor het issue. Deze add-on is naast Firefox ook beschikbaar voor alle andere bekende internet browsers.
https://confluence.atlassian.com/display/BONFIRE/Getting+Bonfire+for+your+browser

AutoHide RSS Icon
Als fervent RSS gebruiker wil ik weten of een website een NewsFeed aanbied. Om dit te zien heb ik de RSS knop standaard in mijn navigatiebalk staan van Firefox. Nadeel van deze knop is dat hij ook in beeld staat voor websites die geen NewsFeed aanbieden. Dit vind ik zonde van mijn schermruimte. Met behulp van de add-on “AutoHide RSS Icon” zorg ik ervoor dat ik de RSS knop alleen zie wanneer dit nodig is.
https://addons.mozilla.org/en-us/firefox/addon/autohide-rss-icon/

Tabs Always In Titlebar
Door middel van deze Firefox extensie verplaats ik mijn tabbladen in de titelbalk van mijn browser. Hierdoor vergroot ik mijn schermruimte voor het tonen van websites.
https://addons.mozilla.org/en-us/firefox/addon/tabs-always-in-titlebar/

firefox

 

Firebug
Hoewel de ontwikkelaars tools binnen Firefox steeds beter worden is deze nog niet zo goed als Firebug. Met deze extensie is het mogelijk om op een snelle en overzichtelijk manier je website te controleren en de weergave van de site aan te passen. Na ontdekking van deze extensies een aantal jaren terug heb ik geen website meer gebouwd zonder de hulp van Firebug.
https://addons.mozilla.org/en-us/firefox/addon/firebug/

firebug

 

Adblock Plus
Misschien wel de beste plug-in voor Firefox in deze top 5. Met behulp van deze plug-in worden advertenties binnen de browser geblokkeerd, waardoor websites die omvallen met reclame gelijk een stuk toegankelijker worden. Een tweede rede om deze plug-in te gebruiken is om je computer vrij te houden van virussen. Deze worden regelmatig via advertentie netwerken onbewust verspreid.
https://addons.mozilla.org/en-us/firefox/addon/adblock-plus/

Vond je dit een leuk blog artikel dan is een reactie altijd welkom: Klik hier om een reactie achter te laten.

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Meld je hieronder aan met jouw e-mailadres en ontvang als eerste een mailtje wanneer er een nieuw artikel online gaat op mijn blog.

Voeg je bij 12 andere abonnees

You May Also Like