Top 5: Google Chrome extensies

Estimated read time 3 min read

Na de top 5 van WordPress en Firefox extensie is het nu tijd voor de top 5 van Google Chrome extensie. Hieronder mijn top 5:

Save to Google Drive

Wanneer je Google Drive gebruikt voor het centraal opslaan van je documenten is deze extensie een perfecte uitbreiding voor Google Chrome. Deze extensie maakt het mogelijk om afbeeldingen, documenten, links en webpagina’s op te slaan in je Google Drive.
https://chrome.google.com/webstore/detail/save-to-google-drive/gmbmikajjgmnabiglmofipeabaddhgne?hl=en

Lazarus Form Recovery

Deze extensie zorgt ervoor dat je je werk niet meer kwijt raakt. Wanneer je een formulier op een website invult en de stroom valt uit, of de computer loopt vast dan ben je

je tekst niet meer kwijt. Lazarus Form Recovery onthoud namelijk de tekst voor je en vult deze opnieuw in wanneer je de pagina opnieuw opent, zodat je verder kunt gaan met je tekst. Om de veiligheid te verhogen word de informatie lokaal gecodeerd opgeslagen. De ideaale extensie waardoor je nooit meer informatie kwijt raakt.
https://chrome.google.com/webstore/detail/lazarus-form-recovery/loljledaigphbcpfhfmgopdkppkifgno

Chrome to Mobile

Deze Google Chrome extensie geeft de mogelijkheid om een pagina op de computer door te sturen naar je telefoon of tablet. Ideaal voor wanneer je op je computer iets opzoekt wat je onderweg nodig hebt. Hierbij kun je denken aan een routeomschrijving of een website welk je als reverentie elders nodig hebt. Het is ook mogelijk om een offline versie van de website door te sturen naar de telefoon of tablet.
https://chrome.google.com/webstore/detail/chrome-to-mobile/idknbmbdnapjicclomlijcgfpikmndhd

Ghostery

Ghostery is een gratis privacy extensie voor Google Chrome en Firefox. Het detecteert webtrackers om deze vervolgens te blokkeren waardoor derde partijen je minder makkelijk kunnen volgen. Bijkomend voordeel is dat reclame word geblokkeerd ten samen met eventuele virussen welk zich via reclame weet te verspreiden. Hiernaast toont deze Google Chrome plugin links naar opt-outs van webtrackers, zodat je je zelf kunt uitschrijven. Het hoofddoel van deze extensie is ervoor te zorgen dat je eigen privacy op internet beter blijft gewaarborgd.
https://chrome.google.com/webstore/detail/ghostery/mlomiejdfkolichcflejclcbmpeaniij

RSS Subscription Extension (by Google)

Met behulp van deze plugin word het mogelijk om je te abonneren op rss en newsfeeds door gebruik te maken van het rss-icon wat in de adresbalk word geplaatst. Doormiddel van bloglines of NewsWeasel blijf je dan uptodate van de nieuwste berichten van de betreffende website.
https://chrome.google.com/webstore/detail/rss-subscription-extensio/nlbjncdgjeocebhnmkbbbdekmmmcbfjd?hl=nl

Vond je dit een leuk blog artikel dan is een reactie altijd welkom: Klik hier om een reactie achter te laten.

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Meld je hieronder aan met jouw e-mailadres en ontvang als eerste een mailtje wanneer er een nieuw artikel online gaat op mijn blog.

Voeg je bij 12 andere abonnees

You May Also Like