Stiekem heb ik een tweede blog

Estimated read time 3 min read

Misschien voelt het wat stil aan op mijn blog. Echter ben ik op de achtergrond druk bezig geweest met de realisatie van diverse projecten. Maak je geen zorgen ik ben deze website niet vergeten. En voor de mensen die zich af vroegen of ik nog leef. Ja ik leef nog steeds, althans ik hoor mijn hart nog steeds kloppen. Zoals gezegd had ik de laatste paar maanden mijn focus verlegd op een aantal nieuwe projecten. Ga ze nog nu niet gelijk allemaal verklappen, maar kan wel wat loslaten.

Mijn nieuwe blog

Een van de projecten waar ik de laatste periode mee bezig ben geweest is mijn nieuwe blog: Jan’s Development Microblog. Dit is mijn tweede (eigenlijk derde) blog. Op deze website publiceer ik Engelstalige artikelen over HTML, CSS en PHP. Zo schrijf ik over onderwerpen waar ik recentelijk mee te maken heb gehad tijdens mijn werk of prive en deel deze op de site. Sinds de start in november heb ik 14 artikelen gepubliceerd.

Mijn nieuwe blog heb ik vanaf de grond af aan geschreven in PHP en MySQL. Ja, ik had kunnen kiezen voor het gebruik van WordPress. Dit had me tijd en de nodige hoofdpijn kunnen besparen, maar what’s the fun in that! Daarnaast moet je als Fullstack PHP Web Developer soms ook laten zien waar toe je in staat ben en de grenzen blijven verleggen.

Voor dat ik begon met het bouwen van mijn eigen micro blogplatform had ik al een wensen lijstje opgesteld waaraan het platform moest voldoen.

  • Geen afbeeldingen (behalve in artikelen)
  • Geen gebruik van externe scripts en lettertypes
  • Website moet heel snel laden
  • Het platform moet licht en zo simpel mogelijk zijn. (Geen overhead)

Nu het platform al een paar maanden draait denk ik dat ik wel redelijk geslaagd ben hierin. Het platform is nog niet af, maar dat lost zich met de tijd wel op. Zowel qua content als functionaliteit.

Op dag 0 heb je een basis product staan en gedurende de tijd verbeter je het platform naar de eisen die je op dat moment nodig heb. Je kan er wel voor kiezen om gelijk met een compleet product te starten, maar wanneer is een product compleet en zit alles erin wat je werkelijk nodig heb. Awel je snapt het idee wel.

Hoe dan ook mocht vergeet niet een kijkje te nemen op mijn nieuwe blog en laat vooral even weten wat je ervan vind.

Vond je dit een leuk blog artikel dan is een reactie altijd welkom: Klik hier om een reactie achter te laten.

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Meld je hieronder aan met jouw e-mailadres en ontvang als eerste een mailtje wanneer er een nieuw artikel online gaat op mijn blog.

Voeg je bij 12 andere abonnees

You May Also Like

+ There are no comments

Add yours