Sequel Pro is dood, lang leven Sequel Ace

Estimated read time 2 min read

Sequel Pro is een van de betere open source MySQL clients die te downloaden is. Met dit programma is het mogelijk om de database te beheren achter een website. Echter is dit programma sinds 3 april 2016 niet meer voorzien van updates. Waardoor het programma steeds meer problemen gekregen heeft, waaronder het crashen van de applicatie bij het sluiten van een tabblad en de zijbalk die de helft van het venster in beslag neemt. Dit zijn nog wel de meest zichtbare problemen van Sequel Pro. Dankzij deze twee grote problemen is het programma onbruikbaar geworden. Echter is er op de Mac geen volwaardig alternatief voor dit programma. Het enige programma dat een beetje in de buurt leek te komen is TablePlus, echter is dit programma niet volledig gratis te gebruiken. Helaas wilde de werkgever hier niet in investeren en bleef ik vast zitten bij Sequel pro.

Gelukkig kwam er kortgeleden goed nieuws. Op 22 juni 2020 is bekend geworden dat het programma Sequel Pro verder ontwikkeld gaat worden. Hiervoor is een vertakking van de code gemaakt en is het programma hernoemd naar Sequel Ace. Sequel Ace trapt gelijk goed af door de eerder genoemde fouten te verhelpen. Ook hebben ze ondersteuning voor MySQL 8.0 ingebouwd. Mocht je belangstelling hebben voor dit programma dan is hij via onderstaande link te downloaden.

Vond je dit een leuk blog artikel dan is een reactie altijd welkom: Klik hier om een reactie achter te laten.

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Meld je hieronder aan met jouw e-mailadres en ontvang als eerste een mailtje wanneer er een nieuw artikel online gaat op mijn blog.

Voeg je bij 12 andere abonnees

You May Also Like