RebeccaPurple

Estimated read time 2 min read

CSS bevat ongeveer 140 kleurnamen, waaronder AliceBlue, FireBrick, GhostWhite en SpringGreen. De meeste kleurnamen zijn gebaseerd op de natuur of elementen die deze kleur bevatten. Te denken aan Tomato of te wel de kleurnaam voor de kleur van een tomaat. Sinds kort is er ook een kleurnaam die een bijzonder kind heeft vereeuwigd: RebeccaPurple.

De kleur RebeccaPurple is vernoemd naar de dochter van Eric Meyer. Hij is een webdevelopers en een van de bedenkers van het hedendaagse Cascading Style Sheets (CSS) gebruikt voor het vormgeven van een website. Zijn dochter Rebecca Meyer is 7 juni 2014 op 6 jarige leeftijd overleden aan Astrocytoom een vorm van een hersentumor. Ze heeft wel te verstaan maar 12 uur mogen mee maken dat ze 6 jaar oud is. Het verliezen van een kind is al tragisch, maar op haar geboortedag zelf des te erger. Om zijn kind te vereeuwigen heeft Jeffrey Zelfman een goede vriend en collega van Eric Meyer een voorstel ingediend dat de hexadecimale kleurcode #663399 de naam RebeccaPurple zou krijgen. Dit voorstel is op 21 juni 2014 goedgekeurd en maakt sindsdien onderdeel uit van de officiële CSS4 standaard. Verschillende browser makers waaronder Mozilla, Apple, Google en Microsoft hebben ingestemd om ondersteuning voor de naam op te nemen in hun browser.

Niet elk kind dat te vroeg de wereld verlaat kan worden herinnerd op deze manier, maar voor Rebecca is dit een passende wijze. Haar herinnering word niet bewaard in amber, maar in de kleur RebeccaPurple.

Vond je dit een leuk blog artikel dan is een reactie altijd welkom: Klik hier om een reactie achter te laten.

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Meld je hieronder aan met jouw e-mailadres en ontvang als eerste een mailtje wanneer er een nieuw artikel online gaat op mijn blog.

Voeg je bij 12 andere abonnees

You May Also Like