Producten die ik niet koop in 2021

Estimated read time 4 min read

De laatste paar jaar ben ik bezig geweest met zero waste en minimalisme. Hoewel geen van beide het einddoel is heeft het wel inzicht gegeven over de manier van hoe we vandaag de dag leven in een wegwerpmaatschappij. Mede hierdoor ben ik gaan kijken naar producten die ik heb kunnen vervangen of simpelweg niet nodig heb en daarom ook niet van plan ben om te gaan kopen. Zodoende heb ik een top 8 samengesteld van producten welk ik niet ga kopen in het jaar 2021.

1) Potten pindakaas

Pindakaas is niet zo gezond als men doet beloven. Een van de redenen hiervan is het gebruik van geharde palmvetten in dit product. Nu heb ik natuurlijk ook de 100% pindakaas geprobeerd, maar deze is te nat en er zit totaal geen smaak aan. Onlangs ben ik begonnen met het maken van mijn eigen pindakaas en deze smaakt veel lekkerder dan de potten pindakaas uit de winkel.

2) Douche schuim/shampoo

Flessen shampoo en douche schuim had ik een tijd terug al vervangen met blokken zeep van het merk Soap7. De rede hiervoor was het verminderen van het gebruik van plastic en moet zeggen dat ik tot dus ver nog tevreden ben.

3) Deodorant

Deodorant is een product dat veel mensen dagelijks gebruiken. Zelf ben ik hier al tijden mee gestopt. Deodorant ruikt alles behalve lekker en geeft bij gebruik een aanslag op mijn luchtwegen. Een tweede iets is dat deodorant mogelijk schadelijk kan zijn voor je lichaam en gezondheid. De meeste deodorant bevat namelijk deeltjes aluminium. Aluminium is een antiperspirant: wanneer deze stof in aanraking komt met zout op de huid, vormt het een propje dat de zweetklieren tijdelijk blokkeert. Je zweet dus minder als je een deodorant met aluminium gebruikt.

4) Portemonnee

Voor sommige mensen is het hebben van een portemonnee een must om hun geld in op te bergen. Zelf heb ik al jaren geen portemonnee meer en zou ook niet weten waarom ik deze nodig heb. De keren dat ik mijn contact geld betaald zijn op een enkele hand te tellen. Wat ik wel gebruik is een pasjeshouder, waarin ik al mijn pasjes bewaar.

5) Thee zakjes

In de meeste theezakjes zit plastic verwerkt ook al zou je het niet zeggen. Dit is een van de redenen waarom ik ze niet meer koop, Maar misschien is de tweede reden nog wel belangrijker. Losse thee is in veel meer smaken te verkrijgen en dan ook veel lekkerder.

6) Pennen

Pennen zijn iets wat ik ook niet meer koop, vandaag de dag krijg je zoveel gratis pennen van links en rechts dat ik in tussen een voorraad pennen heb voor de rest van mijn leven. Daarnaast schrijf ik nog amper op papier, mede ook omdat bijna alles digitaal gaat vandaag de dag.

7) Toiletblokjes

Toiletblokjes had ik jaren in mijn toiletpot hangen, maar sinds ik begonnen was met zero waste begin ik me af te vragen waarom ik dit deed. Ze laten het toilet niet frisser ruiken en houden het toilet ook niet langer schoon. Dit werd bevestigd door verschillende artikelen op internet. Ik heb zelf het gevoel dat toiletblokjes puur een marketingtrucje is. Dus besloot ik om de blokjes welk ik had op te maken en er daarna geheel mee te stoppen. Tot dus ver merk ik totaal geen verschil.

8) Films/Muziek

Het kopen van films en muziek is vandaag de dag niet meer aan de orde. Alles gaat digitaal vandaag. Muziek luisteren die ik zelf via Apple Music. Films kijk ik amper, maar als ik ze wel bekijk is dat via internet. Voor 10 euro per maand toegang tot miljoenen nummers. Afgelopen jaar had ik dan nog wel een album gekocht van de band Babymetal, maar die had ik gekocht omdat er een T-shirt bij zat. Het afspelen van de cd zelf is wat lastiger aangezien ik geen apparaat in huis heb die muziek cd’s afspeelt.

Tot zover mijn lijstje met producten welk ik niet meer koop in 2021. Ik hoop dat je hier iets mee kan of je op een idee heeft kunnen brengen. Nu ben ik natuurlijk altijd nieuwsgierig naar met welke producten jij bent gestopt om te kopen.

Vond je dit een leuk blog artikel dan is een reactie altijd welkom: Klik hier om een reactie achter te laten.

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Meld je hieronder aan met jouw e-mailadres en ontvang als eerste een mailtje wanneer er een nieuw artikel online gaat op mijn blog.

Voeg je bij 12 andere abonnees

You May Also Like