Nieuwe iPhone 5S en 5C

Estimated read time 3 min read

Op dinsdagavond 10 september 2013 presenteerde Apple niet één, maar twee nieuwe iPhones, Het eerste model dat werd gepresenteerd was de iPhone 5C, gevolgd door de iPhone 5S. In dit blog ga ik kort in op wat de nieuwe iPhones te bieden hebben.

iPhone 5C

Laten we beginnen met de iPhone 5C. De iPhone 5C is een minimale upgrade van de iPhone 5. Zo heeft Apple ervoor gekozen om het toestel van kunststof te maken en zijn de specificaties nagenoeg gelijk aan zijn voorganger. De meest interessante verbetering is dat het toestel geschikt is voor het Nederlandse 4G netwerk van KPN en Vodafone. De iPhone 5C word geleverd in vijf kleurvarianten: rood, blauw, groen, wit en geel. De prijs van de  iPhone 5C is 599 euro voor de 16GB-versie.

iPhone 5S

De iPhone 5S is het nieuwe topmodel van Apple. Dit toestel heeft een grote upgrade gehad. Zo is het toestel voorzien van een 64-bits processor die ervoor zorgt dat het toestel een nieuwe generatie inluid. De nieuwe CPU in combinatie met Swift zorgen ervoor dat de telefoon 2x zo snel is geworden. Swift is een concurrent van ARM’s Cortex- en Qualcomms Krait-cores en is gemaakt door Apple zelf. Een tweede verandering is dat er een vingerprintscanner inzit, waarmee je met je vingen kan inloggen op je telefoon. Ook is het mogelijk om apps en muziek te komen door middel van je vingerafdruk. De iPhone 5S word geleverd in niet twee, maar drie kleuren: Ruimte grijs, Goud en zilver. De prijs van de 16GB iPhone 5S zal waarschijnlijk liggen op 699 euro.

Terugblik Apple iPhone 5S event

Terugkijkend op de presentatie heb ik zelf weinig veranderingen gezien. Geen vernieuwde producten, maar meer van het zelfde. Met de iPhone 5C heeft Apple de plank geheel misgeslagen. Het toestel zal naar verwachten goed verkopen, maar het was in mijn ogen een goede kans geweest om in te zetten op het midden segment door een toestel neer te zetten voor 300 euro. Door in te zetten op dit segment zou Apple een kans hebben om gebruikers terug te winnen die in de afgelopen jaren zijn overgestoken naar een Android toestel. Toestellen die voor de gemiddelde gebruiker wel betaalbaar zijn. Laten we eerlijk zijn met een telefoon van 700 euro durf je toch niet meer over straat.

Vond je dit een leuk blog artikel dan is een reactie altijd welkom: Klik hier om een reactie achter te laten.

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Meld je hieronder aan met jouw e-mailadres en ontvang als eerste een mailtje wanneer er een nieuw artikel online gaat op mijn blog.

Voeg je bij 12 andere abonnees

You May Also Like