Nieuwe bankpas mapje

Estimated read time 2 min read

Na ruim vijf jaar gebruik te hebben gemaakt van mijn opbergmapje voor bank-, verzekering en ID-kaarten was het hoog tijd om een nieuw opbergmapje te gaan maken.

Sinds dat ik op het voorgezet onderwijs zat maakte ik al opbergmapjes voor het bewaren van mijn Ov-abonnement. Dit deed ik omdat de standaard opbergmapjes niet persoonlijk genoeg waren. Later ben heb ik mijn opbergmapjes aangepast om er bankpasjes in te bewaren. Een portemonnee is en blijft een lomp ding en aangezien er tegenwoordig bijna overal betaald kan worden met een betaalpas is er ook geen noodzaak toe om er een te hebben. Laatste keer dat ik een portemonnee bij me had, was 10 jaar geleden en eigenlijk nooit gemist.

Mijn oude bankpas mapje

Mijn laatste mapje had ik ongeveer vijf jaar geleden gemaakt. Het thema dat ik hiervoor had gebruikt is “Jigoku Shoujo” -Hell Girl-. Op de bijgevoegde foto kun je duidelijk zien dat het opbergmapje redelijk aan het opraken is. Al moet ik zeggen dat het mapje zich flink heeft bewezen qua stevigheid. Hij bestaat ongeveer uit 10 lagen papier verpakt met een transparant insteek mapje. De opbergmapjes welk ik in de jaren hiervoor had gemaakt hielden het bij lange na niet zo lang vol. Maar laten we eerlijk zijn deze mapjes bestonden dan ook niet uit 10 lagen papier.

Tijd voor een nieuw opberg mapje

Afgelopen week ben ik aan de slag gegaan met het in elkaar zetten van een nieuwe mapje. Het ontwerp van het mapje had ik min of meer al voorbereid staan in Photoshop. Heb als thema gekozen voor “Bioshock Infinite”. De voorkant van het bankpas mapje heb ik voorzien van een creatie ontworpen door syntheticph. De achterkant en de binnenkant van het mapje bevat een leren uitstraling. Evenals mijn oude mapje heb ik dit mapje gemaakt uit ongeveer 10 lagen papier, een insteek mapje, lijm, plakbank en als versteviging voor de vouw een schoenveter. Hoewel dit mapje zich nog zal moeten gaan bewijzen op duurzaamheid is het resultaat hieronder terug te zien op de foto’s.

Hoop dat jullie het mapje net zo goed gelukt vinden als ik zelf.

Vond je dit een leuk blog artikel dan is een reactie altijd welkom: Klik hier om een reactie achter te laten.

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Meld je hieronder aan met jouw e-mailadres en ontvang als eerste een mailtje wanneer er een nieuw artikel online gaat op mijn blog.

Voeg je bij 12 andere abonnees

You May Also Like