Mijn zes favoriete Nintendo Switch games

Estimated read time 7 min read

Hoewel ik geen grote gamer ben, speel ik met de regelmaat nog wel eens games op mijn Nintendo Switch. Op moment van schrijven ben ik “The Legend of Zelda – Tears of the Kingdom” aan het spelen. Naast dit spel heb ik nog een rits aan games die ik heb gespeeld. Zo doende leek het me leuk om een overzicht met jullie te delen van mijn favoriete games op de Switch. Dus bij deze mijn top 6 favoriete games op de Nintendo Switch.

The Legend of Zelda – Tears of the Kingdom

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom is een vervolg op zijn voorganger Breath of The Wild. In dit vervolg op The Legend of Zelda: Breath of the Wild bepaal je zelf welk pad je aflegt door de prachtige landschappen van Hyrule en op de mysterieuze eilanden die in de lucht zweven. Tijdens dit avontuur is het jouw taak om Zelda te bevrijden van het kwaad.


NieR: Automata The End of YoRHa Edition

Een van de meeste bijzondere games welk ik in de jaren heb mogen spelen is NieR: Automata. Deze game is compleet niet te vergelijken met andere games in de zin van dat op het moment dat je je Switch opstart en het spel start je je gelijk bevind in het avontuur van Taro Yoko. Het jaar is 11945 tijdens de 14de machine oorlog. Je speelt als 2B een Android militie van de groep YoRHa. Ze vertegenwoordigen de mensheid die is gevlucht naar de maan. Eenmaal op Aarde waan je je in een wereld met robots die menselijke gedragen vertonen. Ook bezoek je verschillende gebieden met elk hun eigen verhaal. De stad, het pretpark en het industriële complex waar de machines worden gemaakt. Een waar avontuur, maar op het moment dat je de eerste verhaallijn hebt uitgespeeld stopt het spel niet. Het spel heeft 26 eindes en 3 verhaallijnen. Elke verhaallijn gaat steeds een stapje dieper in de wereld van NieR. Wat mijn betreft een echte aanrader van begin tot eind.


Super Mario Odyssey

Dit is Super Mario Odyssey voor de Nintendo Switch. Beleef samen met Mario een groots avontuur in 3D, waarin je een heuse wereldreis maakt. Gebruik Mario’s nieuwe moves om manen te verzamelen en je luchtschip, de Odyssee, van brandstof te voorzien. Bevrijd prinses Peach en voorkom dat ze met Bowser in het huwelijksbootje stapt!

Over Super Mario Odyssey voor de Switch
Dit Mario-avontuur in sandboxstijl past in de traditie van de populaire games Super Mario 64 uit 1997 en Super Mario Sunshine, dat in 2002 is uitgekomen voor de Nintendo GameCube. Super Mario Odyssey zit boordevol geheimen en verrassingen. Mario kan zijn pet gebruiken voor diverse nieuwe moves, waardoor je grappige gameplay kunt ervaren die je nog nooit eerder in een Mario-game hebt kunnen aanschouwen. Laat je meevoeren naar betoverende locaties ver buiten het Paddenstoelenrijk!

Gloednieuwe geheimen, verrassingen en moves
Verken reusachtige rijken in 3D vol geheimen en verrassingen, inclusief kostuums voor Mario en grappige manieren waarop je de omgeving kunt gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld rondrijden in voertuigen met de HD-trilfunctie van de Joy-Con-controllers, of gebieden verkennen als pixel-Mario.

Dankzij zijn nieuwe vriend Cappy heeft Mario gloednieuwe moves tot zijn beschikking. Je kunt Cappy bijvoorbeeld naar vijanden of voorwerpen gooien, die je vervolgens kunt besturen!

Bevrijd princes Peach
Bezoek adembenemende nieuwe locaties, zoals de metropool New Donk City. Onderweg kom je bekende vrienden en vijanden tegen. Het is jouw taak om prinses Peach te bevrijden uit de klauwen van Bowser en zijn trouwplannen te dwarsbomen.


Pokémon Violet

Dit is Pokémon Violet voor de Nintendo Switch. In Pokémon Violet start je het evolutionaire avontuur in de Pokémon-serie. Beleef een Pokémon-avontuur in een levendige open Pokémon-wereld. Ervaar het plezier van de Pokémon-serie maar dit keer in een open wereld. Trek er samen met vrienden en familie op uit en ga op avontuur met tot wel drie andere spelers.

Een open Pokémon-RPG-avontuur in Pokémon Violet!
In Pokémon Violet ontdek je meerdere dorpen en steden die je zonder grenzen kan bereiken in een uitgestrekte wildernis. In dit avontuur zijn er geen obstakels of regels die je ontdekkingen doen tegenhouden. Je kan reizen naar dorpen in de volgorde die jij prettig vindt of tegenkomt. In deze regio vind je pokémon in de lucht, in het water, in de bossen of op straat. Verder zal je met Pokémon vechten, Pokémon vangen en ze trainen om de beste Pokémon-trainer te worden!

Speel Pokémon met je vrienden in de gloednieuwe multiplayer-modus
Speel met je vrienden en ontmoet ze in de wereld van Pokémon. Trek er samen met vrienden en familie op uit en ga op avontuur met tot wel drie andere spelers. In deze game kan je samen met andere spelers de verschillende locaties van de regio verkennen. Je kunt nieuwe Pokémon ontdekken en onbekende gebieden verkennen met je vrienden en familie.

De legende van Miraidon
Bij de start ontmoet je Professor Turo. Ze doet onderzoek naar bepaalde gebeurtenissen die zich in het gebied zouden hebben afgespeeld. Ergens in de wereld van Violet bevindt zich Miraidon. Deze legendarische Pokémon, die over buitengewone krachten zouden beschikken, gaat gehuld in mysterie… Weet jij deze te ontrafelen?Persona 5 Royal

Dit is Persona 5 Royal voor de Nintendo Switch. Maak je klaar voor de prijswinnende RPG in deze definitieve editie van Persona 5 Royal met een schat aan inbegrepen downloadbare content!

De hoofdrolspeler moet overstappen naar een middelbare school in Tokio en heeft een vreemde droom. Je bent waarlijk een gevangene van het lot. In de nabije toekomst wacht je ondergang. Het doel ‘rehabilitatie’ hangt hem boven het hoofd terwijl hij anderen moet redden van verwrongen verlangens door het masker van een Phantom Thief op te zetten.


Tokyo Mirage Sessions #FE Encore

Beginnende pop- en filmsterren uit Tokio slaan de handen ineen met legendarische krijgers uit de wereld van Fire Emblem om de duistere krachten het hoofd te bieden in Tokyo Mirage Sessions #FE Encore.

In deze spectaculaire RPG volg je een groep opkomende sterren die de top van de entertainmentindustrie proberen te bereiken, terwijl ze ondertussen moeten voorkomen dat schimmige Mirages onze wereld binnendringen. Verken bekende buurten van het hedendaagse Tokio, help een groep ambitieuze personages hun droom om superster te worden te verwezenlijken en bescherm de wereld tegen Mirages. Dat zijn spookachtige wezens die onze wereld binnendringen en mensen van hun creativiteit beroven. Werk samen met helden uit de wereld van Fire Emblem en gebruik hun buitengewone vaardigheden om terug te slaan!

Als je niet bezig bent met dromen waarmaken, kun je de angstaanjagende kerkers van de Idolasphere betreden om Mirages te lijf te gaan en de reden achter hun mysterieuze invasie te achterhalen. Neem het in spectaculaire turn-based gevechten op tegen vijanden en werk samen met je getalenteerde team om het gevecht met een hele reeks stijlvolle en extreme aanvallen naar je hand te zetten!


Wellicht handig om er bij te vermelden. Dit artikel is niet gesponsord en ik heb deze games zelf aangekocht. Wel bevat dit artikel meerdere affiliate links.

Vond je dit een leuk blog artikel dan is een reactie altijd welkom: Klik hier om een reactie achter te laten.

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Meld je hieronder aan met jouw e-mailadres en ontvang als eerste een mailtje wanneer er een nieuw artikel online gaat op mijn blog.

Voeg je bij 12 andere abonnees

You May Also Like