Mijn ervaring met Simcity 2013

Estimated read time 3 min read

Tijdens mijn jeugd heb ik alle spellen van Simcity wel zo’n beetje gespeeld. Simcity 2000 was mijn favoriet uit de gehele serie. Na zien van verschillende filmpjes op internet en te hebben gewacht tot dat EA de opstart problemen van het spel onder controle had, tijdens de lancering, vond ik het wel tijd om Simcity (2013) aan te schaffen. Dus kocht ik het spel online bij EA.

Direct na aankoop werd ik voor het eerst geconfronteerd met Origin waarvoor ik een account moest aanmaken en mijn aankoop moest bevestigen. Alles goed en wel. Na wat kleine opstart problemen Simcity aan de praat gekregen. Tijdens het spelen had ik het gevoel dat het spel een soort van beta versie was. Veel onderdelen die niet goed werkten, zoals bussen, vuilniswagens die altijd maar achter elkaar aan rijden in plaats van verspreid door de stad te trekken. Altijd last van verkeersopstoppingen, waardoor de brandweer altijd te laat is wanneer er brand is. Maar de grootste ergernis is dat de levels veel en veel te klein zijn. Je zet twee grote gebouwen neer en je map is vol.

Een ander probleem waar ik tegen aan ben gelopen is dat wanneer ik Simcity start dat ik Origin start. Daarnaast word Origin elke week wel voorzien van een update, waardoor ik Simcity nooit direct kan opstarten. En heb ik regelmatig meegemaakt dat Origin mijn inloggegevens zo maar vergeet, ondanks dat het vinkje aanstaat van automatisch inloggen met mijn account. Zo heb ik het spel een maand niet kunnen spelen omdat mijn wachtwoord niet meer werkte. Mogelijk doordat deze zijn gereset vanwege een hack op hun servers.

Ondanks alle problemen die ik met het spel heb gehad heb ik me best wel kunnen vermaken. Heb intussen zo’n 70 uur in het spel gestopt om leuke, goed werkende steden te bouwen.

Of ik in de toekomst nog iets van EA zal gaan kopen weet ik niet. Eigenlijk boycot ik EA al jaren en met de aankoop van Simcity snap ik gelijk weer waarom ik ze ben gaan boycotten. Bij EA lijkt het al jaren niet meer te gaan om de kwaliteit van de spellen zelf, maar om geld.

Zo verkopen ze Simcity (nog steeds) als een spel dat onaf is. En brengen ze DLC’s uit voor veel te veel geld. Als voorbeeld verkopen ze een DLC met een luchtschepen-set voor € 8,99. Of de pretpark DLC voor €9,99.

Simcity is in mijn ogen de nieuwe melkkoe van EA. Wat is jullie ervaring met Simcity?

Vond je dit een leuk blog artikel dan is een reactie altijd welkom: Klik hier om een reactie achter te laten.

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Meld je hieronder aan met jouw e-mailadres en ontvang als eerste een mailtje wanneer er een nieuw artikel online gaat op mijn blog.

Voeg je bij 12 andere abonnees

You May Also Like