Mijn eerste elektrische gitaar

Estimated read time 3 min read

Een kleine maand terug had een collega van mij op mijn werk voor zich zelf al een elektrische gitaar gekocht. Sinds die tijd prikkelde het bij mij ook een klein beetje. Naast dat het mij een beetje prikkelde is dit ook een periode van groei aan mijn kant. Zo ben ik al een tijd bezig met dagelijks mediteren en ben ik nu iets langer bezig met het leren van een nieuwe taal. Wel te verstaan Japans. En geloof mij ondanks dat ik veel anime, J-pop en Japanse muziek luistert blijft het een lastige taal om te leren. Maar goed terug naar de gitaar. Ik vond het tijd om een nieuwe skill te gaan leren en bestelde met wat tips van mijn collega mijn eerste elektrische gitaar.

Om precies te zijn had ik de Yamaha Pacifica 112V BL besteld via internet. De dag er op (dinsdag) kwam deze op mijn werk binnen en mocht ik gelijk de show gaan stelen op mijn werk. Velen vonden het leuk dat ik een gitaar had gekocht en niemand had zoiets van mij verwacht. Ook mijn moeder viel achterover toen ze dit hoorde. Als ik de gitaar had moest ik bij haar langs komen om hem te showen. (En natuurlijk voor de heerlijke pannenkoeken).

Intussen is het de derde dag dat ik de gitaar in mijn bezit heb. En heb al een paar uurtjes kunnen oefenen. Moet zeggen dat het nog wel lastig is om het onder de knie te krijgen, maar langzaam aan gaat het al iets makkelijk. Met behulp van YouTube probeer ik een beetje te oefenen. Heb dan ook voor de grap het onderstaande filmpje opgenomen.

De eerste paar minuten probeer ik de intro van Smoke on the water te oefenen van Deep Purple. En in de laatste minuut probeer ik een stukje van de muziek van Aladdin te spelen. Maar dat is wat minder goed te horen mede door het wat langzame tempo van spelen.

Voorlopig moet ik nog wel even blijven oefenen om mij zelf verder te verbeteren. En mocht het mij blijven bevallen. Wie weet neem ik dan een paar gitaar lessen af bij een muziekschool hier in Nieuwegein. Mocht je zelf nog tips hebben voor mij hoe ik mij verder kan verbeteren zijn deze van harte welkom.

Vond je dit een leuk blog artikel dan is een reactie altijd welkom: Klik hier om een reactie achter te laten.

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Meld je hieronder aan met jouw e-mailadres en ontvang als eerste een mailtje wanneer er een nieuw artikel online gaat op mijn blog.

Voeg je bij 12 andere abonnees

You May Also Like

1 Comment

Add yours

Comments are closed.