Mijn Bullet Journal Mei

Estimated read time 3 min read

Nu de maand mei is begonnen is het ook gelijk tijd voor een nieuw hoofdstuk in mijn bullet journal. Nieuw thema, nieuwe gewoonte trackers en een overzicht van ingeplande taken en afspraken.

Voor mensen die niet bekend zijn met de term bullet journal zal ik een korte uitleg proberen te geven wat het is of juist niet is. Een bullet journal is in de basis een soort planner, agenda, dagboek, takenlijst en meer. Het is een persoonlijk boek waarin je de zaken die voor jouw belangrijk zijn kan verzamelen en wegschrijven, zodat je eventueel op een later tijdstip bijvoorbeeld elke week of maand kan beoordelen of je je doelen heb weten te bepalen. Zelf gebruik ik het op moment meer als een planner en gewoonte tracker, maar ben nog zoekende naar hoe ik de bullet journal op de juiste manier kan inzetten. Papier is in de digitale tijd toch een vreemd iets. Iets als een agenda doe je vandaag niet meer op papier maar in een online agenda op je telefoon. Hetzelfde geld voor takenlijstjes. Voor mij is het een methode om mijn digitale leven iets te verminderen en meer bewust te worden van wat ik doe.

Voor de maand mei heb ik gekozen voor een afbeelding van Roselia bekend uit de Japanse anime serie BanG Dream! Op de vervolg pagina heb ik gekozen voor een maand kalender welk ik ga gebruiken op mijn stemming te meten. Zo is de kleur groen een goede dag, blauw een meh dag en rood een slechte dag. Hieronder heb ik mijn habit tracker geplaatst.

Op de vervolgpagina staat mijn planning en/of taken overzicht. Deze pagina is opgedeeld in twee blokken. De zijbalk bevat een overzicht van toekomstige afspraken. Een lijstje met taken die ik deze week wil afronden en daaronder een opsomming van mijn ochtend en avond routines. Dit om inzichtelijk te maken welke taken ik elke dag moet uitvoeren om routine vast te houden. In het midden van de pagina staat dan mijn dagplanning. In tegenstellingen tot voorgaande maanden heb ik besloten om dit keer geen weekplanner te maken, maar per dag een lijstje te maken met taken en afspraken. Het is voor mij de eerste keer dat ik deze opzet toepas, dus ben benieuwd hoe goed het gaat functioneren. Wel is het zo dat de weekplanner te veel aanvoelde als een veredelde agenda.

Ik zit nog wel te denken om meer pagina’s toe te gaan voegen aan mijn bullet journal zoals bijvoorbeeld een overzicht van mijn financiële budget, maaltijdplanner. Maar blijf het vooralsnog lastig vinden om hier een goede balans te vinden. Maar goed een bullet journal moet zich vormen naar de wensen van de persoon die hem gebruikt.

Ik hoop dat ik jullie hiermee een goed inkijkje heb kunnen ingeven in mijn bullet journal en hopelijk kun je zelf iets met een idee van een bullet journal. Mocht je toevallig zelf een bullet journal bijhouden en tips hebben hoor ik deze uiteraard graag van je.

Vond je dit een leuk blog artikel dan is een reactie altijd welkom: Klik hier om een reactie achter te laten.

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Meld je hieronder aan met jouw e-mailadres en ontvang als eerste een mailtje wanneer er een nieuw artikel online gaat op mijn blog.

Voeg je bij 12 andere abonnees

You May Also Like