Mijn boekenlijst in Notion

Estimated read time 4 min read

Afgelopen vrijdag liet een collage op mijn werk zijn boekenlijst zien. Hij had dit overzicht gemaakt met behulp van de applicatie Notion. Na het bekijken van zijn boeken overzicht heb ik zijn idee meegenomen en besloten om zelf een boekenlijst te gaan opzetten. Dit was iets wat ik onbewust al langer wilde hebben. Een duidelijk overzicht van welke boeken ik bezit, gelezen heb of nog wil gaan lezen.

Zo doende was ik afgelopen weekend aan de slag gegaan met het opzetten van mijn eigen boekenlijst. Voor het bijhouden van zo’n lijst zijn natuurlijk meerdere opties. Het maken van een lijstje op papier, in een spreadsheet programma zoals Excel of Numbers. Een andere optie is om met mijn ervaring als full-stack webdeveloper zelf een simpele webapplicatie hier voor te schrijven. Maar waarom code schrijven als er bestaande oplossingen zijn. Zo besloot ik om uit te wijken naar de applicatie Notion. In het verleden had ik dit programma al meermaals bekeken, maar omdat ik tot dus ver geen toepassing kon vinden voor deze tool ben ik er nooit dieper in gedoken.

Wat is Notion?

https://cdn.iconscout.com/icon/free/png-256/notion-1693557-1442598.png

Voor mensen die niet bekend zijn met de webapplicatie Notion zal ik even een korte uitleg geven van wat het is en wat je er mee kan doen. Notion is een productiviteitstool waarmee je een werkomgeving kan opzetten naar je eigen wens. Zo kun je documentatie, lijstjes, planners, journaals, workflows of je complete financiële administratie bijhouden in de webapplicatie Notion. Simpel gezegd is Notion een soort van Legobouwpakket die je naar eigen wens in elkaar kan zetten.

Opzetten van mijn boekenlijst

Zoals ik eerder schreef heb ik afgelopen weekend gebruikt voor het opzetten van mijn eigen boeken overzicht met behulp van de applicatie Notion. Zaterdagmorgen was ik begonnen met het zoeken op het internet of er een bestaande template was voor het bijhouden van mijn boekenlijst. Helaas kon ik na een korte zoektocht geen passende template vinden. Zo doende besloot ik om dan maar mijn eigen lijst te gaan opzetten in de applicatie Notion. Nadat ik hiervoor een basis had neergezet heb ik mijn boekenkast leeggetrokken. Om vervolgens al deze boeken toe te voegen aan de lijst. Maak je geen zorgen ik heb de boeken weer netjes teruggeplaatst in de kast. Ik moet zeggen dat het aantal boeken dat ik in bezit heb me nog enigszins mee valt. Ik dacht namelijk dat ik meer boeken zou hebben. Het totaal aantal leesboeken dat ik bezit zijn er 128 stuks. Ik had gedacht meer boeken te hebben. In elk geval 28 boeken van deze lijst zijn nog boeken welk ik nog wil gaan lezen in de toekomst. Ik denk dat ik hiermee nog zeker drie jaar vooruit kan met leesmateriaal.

Het probleem met boeken is dat ze soms, maar beperkt verkrijgbaar zijn. Vooral als je boeken series leest moet je ze soms vooruit kopen. Doe je dat niet dan heb je bijvoorbeeld het eerste deel van de serie in bezit, maar dan is het tweede deel niet meer te koop. Bij populaire boeken series als Harry Potter of Lord of the Rings is het minder erg deze zijn vrij lang verkrijgbaar. Maar dat is helaas niet het geval van boeken die ik graag lees.

Mocht je na het lezen van dit blog willen weten welke boeken ik tot dus ver heb gelezen of nog ga lezen dan kun je hiervoor op de onderstaande knoppen klikken om deze te bekijken. Mocht je toevallig nog leestips hebben zijn deze natuurlijk van harte welkom in de comments hieronder.

Vond je dit een leuk blog artikel dan is een reactie altijd welkom: Klik hier om een reactie achter te laten.

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Meld je hieronder aan met jouw e-mailadres en ontvang als eerste een mailtje wanneer er een nieuw artikel online gaat op mijn blog.

Voeg je bij 12 andere abonnees

You May Also Like