Mijn Apple Watch apps

Estimated read time 3 min read

Mijn eerst Apple Watch had ik gekocht op 23 maart 2016. Om precies te zijn had ik de Apple Watch Sport Gold 42 mm versie besteld. Dit horloge werd de dag erop geleverd. Het leuke hieraan was dat ik intussen al meer dan 15 jaar geen horloge meer had gedragen. De Apple Watch serie 0, zoals het horloge vandaag de dag word genoemd was oké. Maar de snelheid liet enorm te wensen over. Diverse applicaties ook die van Apple waren niet altijd evengoed bruikbaar. En met name als je applicaties installeerde, mocht je blij zijn als deze binnen 30 seconden waren opgestart.

Pas toen ik de Apple Watch 4 aanschafte, kwam hier verandering in en kon ik het horloge volledig gaan gebruiken. Applicaties starten binnen enkele seconden op. Ook bood dit de mogelijkheid om nieuwe applicaties te gaan installeren. Het aanbod van applicaties blijft beperkt, maar heb intussen een leuke selectie weten te verzamelen. Zo heb ik hieronder een lijst weten samen te stellen met applicaties welk handig zijn:

Duffy

Duffy is een applicatie voor op de Apple Watch welk het aantal gelopen stappen toont op je horloge. Duffy leest het aantal stappen uit de gezondheid applicatie van je iPhone en toont deze via een widget op het scherm van je Apple Watch. Naast het tonen van het aantal gelopen stappen kun je ook een dagelijks stappen doel instellen.

HearthWatch

De applicatie HeartWatch help je met het monitoren van je hartslag over een langere periode. Zo kun je binnen de applicatie zien in welke hartslag zone je hartslag was tijdens een work-out en of je hartslag is verbeterd of verslechterd is over een langere periode.

BatteryPhone

Met de applicatie BatteryPhone kun je op je Apple Watch laten zien hoe veel stroom er nog aanwezig is in je iPhone. Ook kun je meldingen laten zien wanneer de batterij onder een x percentage komt. Grootste voordeel van de applicatie is dat je niet meer op je telefoon hoeft te kijken om te weten wanneer je de telefoon moet opladen. Naast het tonen van het batterij percentage van de iPhone kun je de widget ook combineren met de batterij percentage van de Apple Watch.

WaterMinder

WaterMinder is een applicatie om bij te houden of je voldoende drinkt op een dag. Deze applicatie is ook op de Apple Watch te installeren. Waardoor je op een makkelijke en snelle manier je inname kan registreren. Ideaal om het doel van 2 liter water drinken per dag te kunnen behalen.

AutoSleep

De applicatie AutoSleep is een hulpmiddel om te registreren of je goed hebt geslapen. Zo houd de applicatie bij hoe laat je naar bed gaat en hoe rustig je hebt geslapen. Zelf heb je hier geen omkijken naar. De applicatie registreert dit allemaal zelf en slaat de gegevens op in de gezondheid applicatie van Apple.

Todoist

Todoist is een taken applicatie welk ook bruikbaar is via Apple Watch. Via een widget kun je zien hoe veel taken je op de planning hebt staan voor vandaag. En door de applicatie te openen op de Apple Watch kun je ze snel afvinken. De applicatie is een goede vervanger voor de applicatie op de telefoon.

Vond je dit een leuk blog artikel dan is een reactie altijd welkom: Klik hier om een reactie achter te laten.

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Meld je hieronder aan met jouw e-mailadres en ontvang als eerste een mailtje wanneer er een nieuw artikel online gaat op mijn blog.

Voeg je bij 12 andere abonnees

You May Also Like