Luchtkwaliteit op Het Weer Lokaal

Estimated read time 2 min read

Vandaag heb ik een update live gezet voor Het Weer Lokaal. In deze update heb ik de luchtkwaliteit toegevoegd en verschillende kleine verbeteringen in de lay-out. Mocht je zelf nog ergens een foutje tegenkomen laat het mij dan gelijk weten.

Luchtkwaliteit nu beschikbaar

Informatie van de luchtkwaliteit is afkomstig vanaf de website luchtmeetnet.nl. De informatie van de luchtkwaliteit is afkomstig van meer dan 100 meetpunten over het gehele land. De getoonde cijfers zijn gebaseerd op een vijftal meetpunten in jouw regio. Dit om de betrouwbaarheid iets te verbeteren. Echter zal dit ook afhangen van dichtheid van de meetpunten in jouw omgeving. Ook heb ik een drietal kaartjes van het KNMI toegevoegd met een verwachting van PM2.5, PM10 en O3. De informatie van de luchtkwaliteit is op dit moment alleen beschikbaar op de desktop versie van de website. Mogelijk dat ik deze op een later tijdstip beschikbaar ga stellen op mobiel.

Kleine verbeteringen

Naast de grote toevoeging zijn er wat kleine verbeteringen doorgevoerd binnen de lay-out van de website. Zo zijn de knoppen over de gehele site gelijk getrokken en duidelijke geworden. Verder is de geautomatiseerde tekst van het weerbericht een klein beetje veranderd en heb ik een extra variant hierbij aangebracht. Tevens staat er onder het korte weerbericht ook een link naar het uitgebreide weerbericht van het KNMI welk op dit moment op de startpagina staat van de website.

In Terschelling of op Terschelling

Pak en beet een week geleden kreeg ik via Facebook goede opmerking binnen over de zinsopbouw voor het weerbericht voor de waddeneilanden.

Omdat de teksten zijn ingericht op steden klopte dit niet voor de eilanden. Zo moet het weer in Terschelling zijn het weer op Terschelling. Nou Steffie dat is met de laatste update verbeterd!

Mocht je zelf nog een tip of suggestie hebben voor Het Weer Lokaal laat dan hieronder een reactie achter. Of mocht je willen helpen met het verbeteren van Het Weer Lokaal en woon je in het midden van het land ben je eveneens welkom.

Vond je dit een leuk blog artikel dan is een reactie altijd welkom: Klik hier om een reactie achter te laten.

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Meld je hieronder aan met jouw e-mailadres en ontvang als eerste een mailtje wanneer er een nieuw artikel online gaat op mijn blog.

Voeg je bij 12 andere abonnees

You May Also Like