Leven zonder TV

Estimated read time 3 min read

Na jaren een TV in mijn woonkamer te hebben gehad. Heb ik een paar weken terug besloten om deze weg te halen. De reden hiervoor is dat ik al heel lang geen TV meer heb gekeken. Tevens stond dit apparaat al enige tijd op de nominatie om mijn woonkamer te verlaten. Nu mijn TV niet langer in mijn woonkamer staat moet ik eerlijk bekennen dat dit een verademing is. Je kijkt niet langer meer tegen een groot zwart scherm aan dat nutteloos in de hoek van de kamer stond. En ik moet zeggen dat ik de TV op geen enkele manier mis. Natuurlijk speelt het mee dat ik al jaren geen televisie meer kijk.

Waarom kijk ik geen TV?

Er zijn eigenlijk meerdere redenen dat ik geen TV meer kijk. De hoofdreden is dat er voor mij geen leuke programma’s zijn op dit medium. En als ik in het verleden een film wilde zien werd deze altijd meermaals onderbroken door reclame. Hierdoor was ik het verhaal al na de tweede reclame kwijt en zette ik de TV vaak gelijk uit. Een andere reden is dat het internet de TV programmering heeft vervangen voor mij. Je hebt tegenwoordig platformen als YouTube en Netflix om films en of series te volgen. Grootste voordeel hiervan is dat ik zelf kan bepalen wanneer ik iets wilt zien. Daar waar je bij de TV altijd afhankelijk bent van de programmamaker hoe laat iets op TV komt.

Mis ik de TV?

Nee, ik moet eerlijk bekennen dat ik de TV als platform in zijn geheel niet mis. Sterker nog wanneer in bij iemand op visite bent waar de TV het middelpunt is van de woonkamer wekt dit alleen maar negatieve energie op. De TV zuigt, in mijn beleving, de energie op en trekt alle aandacht naar het beeldscherm en het maakt dan niet uit wat er op word getoond. Ook heb ik de indruk dat het zonder TV een stuk gezelliger in huis is dan met een TV. In plaats dat de aandacht naar de TV gaat, gaat de aandacht naar de mensen in de ruimte.

Kan ik leven zonder TV?

Nee, helemaal leven zonder TV scherm gaat mij denk ik nog niet lukken. De reden hiervoor is dat ik op zijn tijd nog wel eens wil gamen op mijn PlayStation 3. En op dat soort momenten is het hebben van een groter scherm wel prettig. Op moment van schrijven staat de TV zelf in de hoek, zoals je op de foto kan zien. Mogelijk dat ik ooit nog eens een gaming corner ga inrichten. Maar een tv gebruiken voor het ouderwetse tv kijken zal ik niet meer gaan doen.

Conclusie

Na jaren geen TV kijken kan ik eerlijk zeggen dat het mij enorm veel rust heeft gegeven. Geen indoctrinatie meer via de TV en zelf de vrijheid om zelf te bepalen wat ik wil zien en wanneer ik het wil zien. Ik zou ook echt geen TV meer willen kijken. Sterker nog ik zou iedereen willen uitdagen om één week de tv uit te laten, zodat je zelf ervaart hoe het kan zijn om te leven zonder tv.

Vond je dit een leuk blog artikel dan is een reactie altijd welkom: Klik hier om een reactie achter te laten.

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Meld je hieronder aan met jouw e-mailadres en ontvang als eerste een mailtje wanneer er een nieuw artikel online gaat op mijn blog.

Voeg je bij 12 andere abonnees

You May Also Like