Komi-san wa, Comyushou desu – Gekeken anime #9

Estimated read time 3 min read

Al sinds ik mij kan herinneren kijk ik al naar Japanse Anime. En dan heb ik het niet over Dragon Ball, Naruto of One Piece. Nee, ik ben meer een fan van de beter getekende anime series. Door middel van deze blog serie deel ik met jullie anime series welk ik recentelijk heb gekeken. Mocht je kijk tips hebben verneem ik deze graag van jullie. Dit maal wil ik de anime serie “Komi-san wa, Comyushou desu” belichten.

Het verhaal

Hitohito Tadano is een doorsnee jongen die zijn eerst schooldag wil beginnen met een simpel plan. Het vermijden van problemen en zijn best doen om op te gaan met de rest van zijn klasgenoten op school. Helaas faalde dit direct nadat hij in en schoolbank plaats nam naast Shouko Komi. De Madonna van zijn school. Zijn leeftijdsgenoten herkennen hem nu als iemand die moet worden uitgeschakeld voor een kans om naast het mooiste meisje van de klas te zitten. Komi wordt dankzij haar lange prachtige donkere haren universeel aanbeden, ondanks haar mysterieuze persoonlijkheid. Ze heeft namelijk een verlammende angst en een communicatiestoornis, waardoor ze niet kan communiceren met haar klasgenoten.

Op het moment dat ze achterblijft in het klaslokaal wordt Komi geforceerd om te communiceren met Tadano. Dit gesprek verloopt via het schoolbord en zo doende is Tadano een van de eerste personen die door heeft dat ze niet kan communiceren. Hij komt er achter dat het doel van Komi is om 100 vrienden te maken tijdens haar schooltijd. Tadano besluit haar hier mee te helpen door haar eerste vriend te worden.

Najaar 2021 * 12 afleveringen * Mijn score: ★★★★✩

Conclusie

“Komi-san wa, Comyushou desu” was een leuke anime om te zien. Redelijk makkelijk anime serie om te bekijken en met een bijzondere insteek. Zo gaat de anime over Komi een jonge vrouw die bevriest als ze met andere mensen moet communiceren. In plaatst van spraak communiceert ze met geschreven woorden op het schoolbord of papier. De eerste afleveringen waren leuk om te zien. Het grootste deel van het verhaal draait voornamelijk om Tadano en Komi. Overige personages in het verhaal hebben minder diepgang en hangen er maar een beetje omheen. Ondanks dat dit geen hoogstandje is blijft het toch een anime serie die het bekijken waard is.

https://myanimelist.net/manga/99007/Komi-san_wa_Comyushou_desu

Wat vind je zelf van de genoemde anime series welk ik recent heb gekeken? Maar misschien een betere vraag is welke anime series heb jij recent gekeken en wat vond je daar van?

Vond je dit een leuk blog artikel dan is een reactie altijd welkom: Klik hier om een reactie achter te laten.

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Meld je hieronder aan met jouw e-mailadres en ontvang als eerste een mailtje wanneer er een nieuw artikel online gaat op mijn blog.

Voeg je bij 12 andere abonnees

You May Also Like