JV-Dezign vernieuwd

Estimated read time 4 min read

Afgelopen week de laatste hand gelegd aan de vernieuwing van mijn portfolio-website. Het gaat hierbij om de website JV-Dezign. Dit is mijn persoonlijke portfolio, waarop ik mijn creaties deel voor opdrachtgevers of toekomstige werkgevers.

De vorige website was gebouwd in 2017 en voldeed al langere tijd niet meer aan de huidige eisen. Zo was er lange tijd geen ondersteuning voor mobiel. Tussentijd wel proberen toe te voegen, maar nooit op de gewenste manier. Ondersteuning voor de mobiele telefoon is iets wat vandaag de dag toch wel een norm is. Eind vorig jaar was ik al begonnen met het vernieuwen van de website, maar nooit echt door gezet. Een van de redenen hiervoor was dat het doel van de website niet geheel is vastgesteld. Origineel was JV-Dezign mijn persoonlijke website. Later was de gedachte om de website in te zetten voor het werven van opdrachten en is het een portfolio geworden, waarop ik mijn projecten met toekomstige werkgevers of andere geïnteresseerden. Als Full Stack webdeveloper moet je toch je creaties kunnen tonen via een online profiel pagina. Met die gedachten heb ik besloten om JV-Dezign voorlopig aan te houden als online curriculum vitae.

Wat is er zowel veranderd op mijn Portfolio?

In de basis is JV-Dezign redelijk gelijk gebleven van wat er vroeger stond. De grootste verandering is de frisse vormgeving, veel wit en witruimte. Verder heb ik een tijdlijn van mijn werkgevers toegevoegd. Dit is handig zodat werkgevers of opdrachtgevers kunnen zien welke werkervaring ik heb opgedaan door de jaren heen. Hierbij blijft de vraag natuur is je niet te veel informatie van je zelf prijs geeft. Deze lijn blijft natuurlijk splinter dun. Echter staat dezelfde informatie ook op LinkedIn en op mijn curriculum vitae. Verder zijn de teksten natuurlijk ook weer bij de tijd gebracht.

Los van wat er nieuw is, heb ik ook een aantal zaken gelijk gehouden. Zo is het filmpje in de cover van de website en de favicon gelijk gebleven, waardoor de huisstijl nog enigszins herkenbaar blijft.

De techniek achter JV-Dezign

Het maken van een portfolio draait om meer dan alleen het zichtbare deel. De techniek waarmee de website gebouwd is van nog groter belang. Al helemaal als het doel is om toekomstige werkgevers of opdrachtgevers te laten zien wat mijn huidige kennisniveau is met het maken van websites.

Zo is deze website gebouwd met HTML en LESS (CSS) en maakt gebruik van flex en grid lay-outs. Voor het openen van het mobiele menu gebruik ik 99% CSS. Helaas had ik voor het sluiten van het menu nog een paar regels JavaScript nodig. Ook de filters werken op basis van CSS met een enkele regel JavaScript voor het als actief markeren van het actieve filter. Mocht ik hier in de toekomst een methode voor vinden waarbij ik de JavaScript code kan verwijderen zal ik dit aanpassen.

Verder is de HTML gestyled op basis van blokken. Iets wat veel vrijheid geeft om de volgorde van de website zonder problemen te kunnen veranderen.

Komen er nog toevoegingen aan de site?

Tot slot natuurlijk de vraag of de site na deze upgrade af is. Het antwoord op deze vraag is met een simpele nee te beantwoorden. Een goede website is nooit of en word altijd voorzien van nieuwe informatie of andere verbeteringen.

Op korte termijn wil ik de site nog verder aankleden met een overzicht van lopende projecten. Denk hierbij aan huidige werkgever, mijn weer website Het Weer Lokaal en pen.nl De Digitale Stad Nieuwegein waar ik de website voor beheer. Hoe ik dat ga presteren op JV-Dezign moet ik nog heel even over nadenken. Verder wil ik nog gaan problemen om meer animaties toe te voegen aan de website, zodat de site nog meer dynamiek krijg.

Op langere termijn zal ik natuurlijk mijn laatste creaties toe voegen aan mijn portfolio. Te denken aan een nieuwe website, boek of misschien zelfs goed geslaagde YouTube thumbnails.

Slotwoord

Al met al hoop ik dat jullie de vernieuwing van JV-Dezign net als ik een mooie vooruitgang vinden. Ik hoor graag wat jullie van de website vinden. Een reactie is altijd welkom in de comments hieronder.

Vond je dit een leuk blog artikel dan is een reactie altijd welkom: Klik hier om een reactie achter te laten.

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Meld je hieronder aan met jouw e-mailadres en ontvang als eerste een mailtje wanneer er een nieuw artikel online gaat op mijn blog.

Voeg je bij 12 andere abonnees

You May Also Like