Je kleding een langer leven geven met een ontpluizer

Estimated read time 4 min read

Eerder dit jaar haalde ik mijn beddengoed uit de wasmachine en wat denk je, deze zat helemaal onder de pluisjes. Dit was niet de eerste keer dat dit gebeurde, heb het ook meermaals met kleding meegemaakt. Op dat moment sta je dan voor de keuze, gooi je je beddengoed of favoriete kleding stuk weg? Of gooi je hem achter in de kast voor die keer dat je gaat klussen in huis.

Voor mij was dat het moment om over te gaan tot aankoop van een ontpiller. Tot voor kort wist ik niet af van het bestaan van deze huishoudelijke apparaten. Totdat ik hem tegenkwam op YouTube in een video over zero waste en must have gadgets.

Wat is een ontpiller (ontpluizer)?

Een ontpiller is een soort van scheer apparaat om pluisjes te verwijderen van je beddengoed en/of kleding. In het verleden had ik wel eens eerder pluisjes verwijderd van een sport broek, maar dat had ik toen met een scheermesje gedaan. Op zich lukt dat wel, maar het is natuurlijk minder veilig voor je kleding. Voor je het weet snij je zo je favoriete kledingstuk kapot. Maar een ontpiller is een stuk vriendelijker voor je kleding uiteraard.

Alvorens er een zelf aan te schaffen had ik eerst aan een aantal collega’s gevraagd of ze een ontpiller hebben. Het zou immers zonde zijn om een nieuw apparaat aan te kopen als je hem voor een dagje kon lenen. Op dat moment wist ik nog niet hoe goed of slecht zo’n apparaat was. Helaas had niemand er eentje in bezit en heb ik er zelf eentje besteld voor twee tientjes via bol.com.

Welke ontpluizer heb ik aangeschaft?

In maart dit jaar had ik via bol.com de “Philips Ontpiller GC026/00 -Pluizentondeuse” aangeschaft. En had hem de volgende dag al in huis. Dit apparaat werkt met behulp van twee AA-batterijen, welk tevens ook meegeleverd worden. En bevat verder een borsteltje om het apparaat schoon te maken en een beschermkap voor de Ontpiller. Het gewicht is 252 gram.

Mijn ervaring met de ontpiller

Nu ik de ontpiller een tijdje in bezit heb, heb ik hem meermaals gebruikt. En ik moet zeggen dat ik heel tevreden ben over de ontpiller. Bijna alles wat pluisjes had heeft ze nu niet meer of in elk geval een heel stuk minder. Qua gebruik is het een heel simpel apparaat, je zet hem aan en gaat over de kleding heen. Na een minuut of 10 ziet je favoriete T-shirt er weer een heel stuk frissen uit. Als voorbeeld heb ik hier een rood T-shirt gepakt en een foto van voor het ontpillen en na het ontpillen gemaakt. Een flink verschil als je mij vraagt.

Verder heb ik ook mijn beddengoed met de ontpiller gedaan. Deze ziet er nu weer zo goed als nieuw uit. Echt schrikbarend wat de wasmachine met je kleding en lakens allemaal kan doen. Grote kans dat ik iets fout doe qua wassen of dat ik gewoon pech heb. De Philips Ontpiller to the rescue!

Conclusie

Tot op heden ben ik reuze blij met mijn Philips Ontpiller en doet hij zijn werk perfect. Mocht je zelf ook last hebben van pluisjes op je kleding of beddengoed dan raak ik deze of een soortgelijke ontpiller zeer zeker aan. Er rust wel een enkel nadeel aan dit apparaat en dat is dat hij op een bepaald moment werkeloos word omdat al je kleding pluis vrij is!


Wellicht handig om er bij te vermelden. Dit artikel is niet gesponsord en ik heb dit product zelf aangekocht. Wel bevat dit artikel meerdere affiliate links.

Vond je dit een leuk blog artikel dan is een reactie altijd welkom: Klik hier om een reactie achter te laten.

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Meld je hieronder aan met jouw e-mailadres en ontvang als eerste een mailtje wanneer er een nieuw artikel online gaat op mijn blog.

Voeg je bij 12 andere abonnees

You May Also Like