IOS applicaties van januari 2015

Estimated read time 5 min read

Nu het jaar echt van start gegaan is wil ik graag mijn favoriete IOS applicaties met jullie delen. Het gaat om een vijftal applicaties welk geschikt zijn voor de iPhone en/of iPad. Al deze apps heb ik in de laatste weken veel al gebruikt en behoren dus echt tot de meest gebruikte applicaties aan mijn kant. Mocht je interesse hebben om één van deze apps te downloaden heb ik koppelingen ingevoegd naar de App Store van Apple.

Todoist

todoist

Todoist is een van de vele applicaties die beschikbaar zijn waarbij je taken kunt beheren. Deze applicatie laat zich onderscheiden door het eenvoudige ontwerp. Om je te motiveren om je taken te voltooien kunnen karma punten verdienen. Rond je je ingeplande taken op tijd af stijgt je karma en wanneer taken verlopen verlies je karma punten. Deze applicatie is niet alleen beschikbaar voor IOS, maar ook op andere platformen waaronder Android, OS X, Windows.

In het verleden heb ik ook andere takenlijstjes applicaties uit geprobeerd. Zo heb ik gebruik gemaakt van Clear en de Herinneringen app van Apple. Maar geen van deze applicatie voltooid goed genoeg in mijn opzicht.

Zelf gebruik ik de applicatie Todoist voor het plannen van mijn dagelijkse taken, werkzaamheden of welke YouTube filmpjes ik nog moet bekijken.

Download de app!  Download in de Google Play Store

IFTTT

IFTTT ook wel “If this, then that” is een platform waarmee verschillende diensten aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Hierbij kun je denken aan wanneer dat wanneer je een nieuwe email ontvangt dat je verlichting gaat knipperen. Of dat wanneer er voor morgen regen verwacht word dat je hiervan een notificatie ontvangt op je telefoon of tablet zodat je weet je je een paraplu moet meenemen. Dit zijn nog maar twee voorbeelden van wat dit platform kan. Op moment van schrijven bied IFTTT ondersteuning om 160 platformen aan elkaar te verbinden.

Zelf maak ik gebruik van een aantal recepten binnen IFTTT, waaronder het registreren van mijn werkuren in een Google Spreadsheet document. En met behulp van een tweede recept voeg ik YouTube video’s gemarkeerd als bekijk later toe aan Todoist. Ik gebruik deze applicatie nu een ongeveer een maand en ik moet zeggen het bied zeker mogelijkheden.

Download de app!  Download in de Google Play Store

Simcity BuildIt

simcity-buildit

Simcity BuildIt is een nieuwe poging van EA om Simcity naar mobiele apparaten te brengen. Simcity BuildIt is gebaseerd op het free-to-play model. Echter bevat het spel wel in-game aankopen. Al met al is het de bedoeling om je eigen stad te creëren door huizen te bouwen. Via fabrieken fabriceer je staal, hout en andere bouwmaterialen. Met behulp van deze bouwmaterialen kun je huizen upgraden in jouw stad. Naar mate je verder komt in het spel, speel je meer opties vrij. In het begin heeft je stad alleen water en stroom nodig, maar al snel moet je een politiebureau, brandweer en ziekenhuizen bouwen om je stad verder te laten groeien. Heb je eenmaal 90.000 inwoners dan kun je rampen vrijspelen, waardoor een nieuwe dimensie ontstaat in het spel.

Ik zelf speel dit spel nu een paar weken en moet zeggen dat EA er redelijk in geslaagd is om een unieke game neer te zetten welk ook na een week leuk blijft om te spelen.

Download de app!   Download in de Google Play Store

RunKeeper

runkeeper

RunKeeper is één van de fitness/gezondheid beschikbaar voor IOS en Android apparaten. Deze app bied de mogelijkheid om wandel- en ren activiteiten te meten. Zo weet houd de applicatie precies bij hoeveel kilometer er is afgelegd. Ook worden de verbrande calorieën getoond. Deze gegevens kunnen op de iPhone worden gedeeld met de Gezondheid applicatie van Apple en eventuele andere programma’s waaronder MyFitnessPal. Naast registratie van afstanden is het ook mogelijk om een trainingsprogramma te volgen bijvoorbeeld om te trainen voor de marathon.

Zelf gebruik ik deze applicatie nu ongeveer anderhalf jaar. Puur voor het bijhouden hoeveel actieve calorieën ik verbrand en wellicht net zo belangrijk om me zelf een excuus te geven om juist meer te bewegen. Hoewel er soortgelijke applicaties beschikbaar zijn in de App Store van Apple, voldoet deze applicatie nog steeds aan mijn wensen. In het verleden heb ik voor een maandje een pro account gehad. Waarmee RunKeeper het mogelijk maakt om meer inzicht te krijgen in de statistieken en extra trainingsschema’s. Echter is dit het geld niet waard, bij normaal gebruik van de RunKeeper applicatie.

Download de app!  Download in de Google Play Store

BioShockbioshock

Bioshock brengt je terug naar Rapture. Een onderwater stad gesticht door Andrew Ryan. Door een vliegtuigcrash boven zee kom je hier terecht en baan je je een weg door Rapture om het uiteindelijk op te nemen tegen tegen Andrew Ryan. Ben van mening dat dit een van de betere games is, welk ik tot op heden heb gespeeld. Aangezien het spel sinds enige tijd beschikbaar is voor IOS kon ik de weerstand niet weerstaan om dit spel opnieuw te gaan spelen.

Download de app!

Vond je dit een leuk blog artikel dan is een reactie altijd welkom: Klik hier om een reactie achter te laten.

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Meld je hieronder aan met jouw e-mailadres en ontvang als eerste een mailtje wanneer er een nieuw artikel online gaat op mijn blog.

Voeg je bij 12 andere abonnees

You May Also Like