Ibanez RG652AHMFX – mijn nieuwe aanwinst

Estimated read time 3 min read

Pak en beet een jaar geleden kwam ik op YouTube het kanaal tegen van Rachelf. Ze is een gitarist die een beetje dezelfde muziek speel als ik zelf wil gaan doen. Ook viel mijn aandacht op haar gitaar. Die gaf ook een bepaalde energie af. Waarbij ik dacht van die wil ik hebben.

Zelfs was ik op dat moment nog maar net begonnen met het spelen van gitaar. Ik wist toen nog niet of ik gitaar zou blijven spelen. Nu meer dan een jaar verder is de tijd gekomen. Zo had ik een paar weken terug besloten om te stap te gaan zetten. Wel waren er twee zaken die me een beetje af hielden van de aankoop. De prijs en de lange levertijd van de gitaar. Afgelopen week was de gitaar leverbaar uit voorraad. En na een nachtje slapen heb ik om besteld. Nu vragen jullie je natuurlijk af welke elektronische gitaar ik heb besteld. Ik zal jullie niet langer in spanning houden. De gitaar welk ik heb gekocht en nu een paar dagen in bezit heb ik de Ibanez RG652AHMFX Nebula Green Burst. Dit een Ibanez Prestige model.

Nadat de gitaar afgelopen woensdag binnen was heb ik gelijk een video voor YouTube gemaakt waarbij ik de gitaar uitpak met hierbij een korte stukje gitaarspel op de nieuwe gitaar. Heb de video hiervan hieronder bijgevoegd.

Product specificaties

Ibanez elektrische gitaar
– model: RG652AHMFX
– serie: Prestige
– kleur: groen (nebula green burst)

body
– materiaal: essen (ash)
– afwerking: hoogglans
– vorm: RG
– binding: wit

hals:
– verbinding: geschroefd
– hals: vijfdelig esdoorn/walnotenhout (5-piece maple/walnut)
– afwerking: hoogglans
– profiel: Super Wizard HP
– mensuur: 25.5 inch (628 mm)
– toets: esdoorn (birdseye maple)
– toetsradius: 16.9 inch (430 mm)
– binding: wit
– aantal frets: 24
– type frets: jumbo
– topkambreedte: 43 mm (1.69 inch)
– positiemarkeringen: zwarte positiestippen
– halspen: ja

hardware:
– brug: Ibanez Gibraltar Standard II
– afwerking hardware: Cosmo Black
– stemmechanieken: Gotoh Magnum Lock

elektronica:
– hals-element: DiMarzio Air Norton humbucker
– brug-element: DiMarzio Tone Zone humbucker
– regelaars: 1x volume, 1x tone, 5-weg elementschakelaar

meegeleverd:
– Ibanez koffer

bijzonderheden:
– frets met Prestige uiteinden (afgerond en gepolijst)

Mijn eerste impressie

Een volledige oordeel kan ik nog niet geven na twee uurtjes spelen. Maar wat ik wel kan zeggen is dat hij heel lekker speelt en voor mijn gevoel ik meer controle en snelheid bij het spelen van nummers. Ook het geluid van de gitaar klinkt een stuk mooier dan mijn Yamaha gitaar. Verder voelt hij degelijk aan. Precies zoals je verwacht voor Ibanez Prestige gitaar. Tot dus ver ben ik hartstikke blij met mijn nieuwe gitaar. En zal in de nabije toekomst ook zeker gitaarnummers opnemen in combinatie met mijn nieuwe Ibanez gitaar.

Vond je dit een leuk blog artikel dan is een reactie altijd welkom: Klik hier om een reactie achter te laten.

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Meld je hieronder aan met jouw e-mailadres en ontvang als eerste een mailtje wanneer er een nieuw artikel online gaat op mijn blog.

Voeg je bij 12 andere abonnees

You May Also Like