HueWeasel update #2

Estimated read time 2 min read

HueWeasel is mijn interne webapplicatie welk ik op dit moment aan het ontwikkelen ben om mijn Philips Hue verlichting te bedienen en te programmeren. Via deze update geef ik jullie een update over welke verbeteringen ik heb doorgevoerd binnen mijn platform.

Verbeteringen taakplanner

Schermafbeelding 2015-06-04 om 16.28.55Het grootste deel van de verbeteringen binnen HueWeasel zijn gedaan bij de taak planner. Via dit onderdeel kan verlichting worden ingepland, waardoor de verlichting automatisch aangaat op het geplande tijdstip.

De meest zichtbare verandering is dat het nu mogelijk is om te filteren op datum. Hierdoor word het mogelijk om een lichtplan te maken voor langere tijd vooruit.

Een andere verandering is het kunnen opgeven van een transitie tijd. Verlichting vloeit in de opgegeven tijdspanne naar de opgegeven kleur.

 

Verbeteringen schema’s

Een van de bestaande beperkingen bij lichtprofielen was dat deze globaal werkten. Zo kwam het standaard voor dat er ongewenst lampen werden uitgeschakeld die aan moesten blijven. Of dat verlichting aangaat in een kamer waar dat onwenselijk is. Er bestond nog geen goede manier om de verlichting per groep te bedienen. Tijdens de laatste update heb ik deze mogelijk opgenomen. Elke lamp die je wilt veranderen moet je selecteren. Alleen deze lampen veranderen van kleur. Alle andere lampen worden simpel weg genegeerd.

Schermafbeelding 2015-06-04 om 16.38.05

Hiernaast zijn natuurlijk nog de nodige foutjes en kleinere verbeteringen doorgevoerd. Tot zo ver deze update.

Vond je dit een leuk blog artikel dan is een reactie altijd welkom: Klik hier om een reactie achter te laten.

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Meld je hieronder aan met jouw e-mailadres en ontvang als eerste een mailtje wanneer er een nieuw artikel online gaat op mijn blog.

Voeg je bij 12 andere abonnees

You May Also Like