Het Weer Lokaal

Estimated read time 4 min read

Wat is Het Weer Lokaal?

Het Weer Lokaal is een website waarop het weer van vandaag te is vinden en een overzicht van de weersverwachting voor de komende vijf dagen. Deze website is begonnen als experiment waarbij ik de achtergrondkleur laat baseren op de dag van het jaar en de stand van de zon. Het gevolg hierdoor is dat de website er op elk moment van de dag er net iets anders uit ziet. Om dit te bewerk stellen maak ik gebruik van gegevens van de website OpenWeatherMaps. Met behulp van deze website haal ik de weersverwachting op en de tijdstippen van zonsopkomst en zonsondergang. Al snel kon ik de focus gaan verleggen naar het creëren van een platform waarop het actuele weer en verwachting te vinden is. Hier is een concept uitgekomen welk een paar maanden online heeft gestaan voor privé doeleinden.

Eind 2014 vond ik het tijd om de indeling van de pagina te verbeteren. Nu had ik het voordeel dat de kerstvakantie aanbrak. Waardoor ik een groot deel van mijn tijd kon investeren in het neerzetten van een tweede versie van de website. Zo heb ik de structuur van de website flink onderhanden genomen en land, regio en plaats pagina’s ingericht. Met behulp van deze structuur bevat hetweerlokaal.nl het actuele weer en weersverwachting voor 100.000 locaties.

Nu begin 2015 heb ik de eerste publieke versie van de website klaar voor breder publiek en heb ik de site online gezet onder de domeinnaam hetweerlokaal.nl.

l

Waarom Het Weer Lokaal?

De website Het Weer Lokaal heb ik in het leven geroepen als proefballonnetje. Ik ben van mening dat dit platform redelijk wat perspectief kan gaan bieden naar andere gebruikers. Hoewel de markt redelijk verzadigd is op dit vlak verwacht ik wel dat ik door de eenvoud van de website mensen gerichte informatie kan bieden over het weer. Naar mijn eigen ervaring is het nu zo op het internet dat ik op meerdere websites moet gaan kijken om een beeld te krijgen van de weersverwachting. Zo bied bijvoorbeeld buienradar alleen maar een radar weergave aan en heel veel advertenties en chaotische informatie erom heen.

Toekomst plannen Het Weer Lokaal

Eerder gaf ik al aan dat dit de eerste versie van de website Het Weer Lokaal is. Op korte termijn wil ik de laatste foutjes eruit halen om de website verder te stabiliseren. Hiernaast wil ik mijn aandacht ook gaan richten op het koppelen van klimaatgegevens aan de Land, regio en plaats pagina’s op de website. Op moment van schrijven is dit nu alleen het geval voor Nederland. Ook niet geheel belangrijk is dat er nog een achterkant moet worden gebouwd voor de website, zodat deze sneller en eenvoudiger te beheren is, iets wat op dit moment nog niet het geval is. Dat laatste is niet bedoelt voor de gebruiker, maar meer voor mij zelf. Uiteindelijk zal de gebruiker er wel een beetje van gaan profiteren, door dit informatie op de website hierdoor beter zal gaan worden.

Mocht de website daadwerkelijk van de grond komen qua aantal bezoekers dan bestaat de kans dat ik de gebruiker meer ga betrekken bij de website zelf. Hierbij valt te denken aan het publiceren van weer foto’s. Maar dat is voor nu nog toekomstmuziek dat laatste. Uiteindelijk moet elke website op zijn eigen manier zijn plek weten te vinden in de markt en afhankelijk van het gedrag van de bezoekers zal de website zijn vorm krijgen.

Ben je na het lezen geïnteresseerd geraakt? Bezoek dan gelijk de website http://hetweerlokaal.nl.

Mocht je tegen een foutje aanlopen op de website verneem ik deze graag.

Vond je dit een leuk blog artikel dan is een reactie altijd welkom: Klik hier om een reactie achter te laten.

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Meld je hieronder aan met jouw e-mailadres en ontvang als eerste een mailtje wanneer er een nieuw artikel online gaat op mijn blog.

Voeg je bij 12 andere abonnees

You May Also Like