Het Weer Lokaal Update #2

Estimated read time 2 min read

Mijn nieuwe website staat nu iets meer dan twee weken online. Tot dus ver heb ik nog geen rede tot klagen qua aantal bezoekers. Op het moment van schrijven heeft de website 239 sessies en 57 unieke bezoekers mogen ontvangen. Bij deze heet ik ze van harte welkom op Het Weer Lokaal. Naast de goede aanloop van bezoekers heb ik de website voorzien van een tweetal updates.

Grafische update

De meest opvallende verandering is dat de website er qua interface op vooruit gegaan is. Geen lappen tekst meer, maar doelgerichte weer informatie. Zo heb ik de windinformatie aangepast naar een windroos. Deze windroos heb ik gerealiseerd door gebruik te maken van CSS3 (Cascading Style Sheets). – Voor bezoekers die niet bekend zijn met deze materie. CSS3 is een opmaak taal waarmee website worden vormgegeven. – Naast de windroos heb ik ook de weergave van windkracht aangepast van 10 m/s naar windkracht 4.

De startpagina van de website heb ik grondig op de schop genomen. Zo heb ik een overzicht van twaalf steden toegevoegd. Zes Nederlandse steden waaronder: Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. En zes Europese steden, waaronder: Berlijn, Londen en Parijs.

Verbeterde zoekfunctie

Schermafbeelding 2015-01-18 om 21.14.10

Naast de grafische verbeteringen heb ik ook de zoekfunctie verbeterd van Het Weer Lokaal. Tijdens het zoeken naar een stad verschijnen verschillende suggesties en kan de gebruiker de gewenste stad naar voren halen, zonder op een witte pagina terecht te komen.

Firefox Marketplace

firefox-marketplace_logo-wordmark_RGB-300dpi-640x240

Sinds de laatste versie van Firefox heeft Mozilla de Firefox Marketplace naar de desktop gebracht. Firefox Marketplace is een applicatiewinkel met applicaties welke zijn te gebruiken onder Firefox OS. Firefox op Android en nu ook op de desktop. Zo heb ik een manifest-bestand geschreven en de website aangemeld in hun marketplace. Binnenkort meer hierover.

Vond je dit een leuk blog artikel dan is een reactie altijd welkom: Klik hier om een reactie achter te laten.

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Meld je hieronder aan met jouw e-mailadres en ontvang als eerste een mailtje wanneer er een nieuw artikel online gaat op mijn blog.

Voeg je bij 12 andere abonnees

You May Also Like