Het Weer Lokaal Update #1

Estimated read time 1 min read

Vrijdagavond is de eerste update van de website Het Weer Lokaal online gegaan. Deze update is met name gericht voor het corrigeren van kleine foutjes binnen de website en bevat verschillende verbeteringen voor de zoekmachines.

Het gaat hierbij over ondersteuning voor de ‘canonical‘ link, waarmee word bepaald wat de hoofdpagina is. Dit om dubbele pagina’s in de resultaten van de zoekmachines te voorkomen.

Een tweede aanpassing is de ondersteuning van ‘rich snippets’ in het kruimelpad. Ook dit is speciaal voor de zoekmachines gedaan. Het voordeel hiervan is dat zoekmachines een beter begrijpen wat de structuur van de navigatie op de website is.

Tot slot zijn er een aantal verbeteringen doorgevoerd binnen de kiosk-mode pagina’s van de website Het Weer Lokaal. Deze pagina’s zijn bedoelt voor het tonen van een weersverwachting zonder overbodige elementen daarom heen.

Al met al is dit niet de meest interessante update, maar wel een update waarbij de zoekmachine vriendelijkheid van de website er een stap op vooruit gaat. De volgende update zal een stuk indrukwekkender worden voor de doorsnee gebruiker. Binnenkort meer hierover…

Vond je dit een leuk blog artikel dan is een reactie altijd welkom: Klik hier om een reactie achter te laten.

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Meld je hieronder aan met jouw e-mailadres en ontvang als eerste een mailtje wanneer er een nieuw artikel online gaat op mijn blog.

Voeg je bij 12 andere abonnees

You May Also Like