Het leven van mijn iPhone 5

Estimated read time 3 min read
Iphone 5 uitgepakt

Voor dit verhaal moeten we terug in de tijd. En wel naar het jaar 2012. Om precies te zijn naar 21 september 2012. Dit is de dag waarop Apple zijn nieuwste telefoon presenteerde, de iPhone 5. Ten tijden maakte ik nog gebruik van een Android telefoon die ik een paar maanden eerder had aangekocht. Namelijk de Samsung GT-I9001 Galaxy S Plus, maar dit toestel beviel me voor geen meter. Voornamelijk omdat dit toestel te traag was. Volop reden om op 28 september 2012 de iPhone 5 via Apple te bestellen. Na een maand te hebben moeten wachten kwam het toestel op 29 oktober 2012 vrij. Had speciaal een vrije dag genomen van werk om dit toestel te kunnen ontvangen. Na het laten omwisselen van de simkaart van een micro-simkaart naar een nano-simkaart dit toestel gelijk in gebruik genomen. Het was een verademing, het toestel was snel en gebruiksvriendelijk. Ik heb de iPhone 5 gebruikt tot dat de batterij op begon te raken en ik het toestel twee maal per dag moest gaan opladen. Op dat moment heb ik besloten om over te gaan naar de iPhone 6S. Dat was in 2015. De iPhone 5 heb ik 3 jaar in gebruik gehad.

Na bijna een jaar in de kast te hebben gelegen kon ik mijn moeder er blij mee maken. Had de telefoon daarvoor ook laten voorzien van een nieuwe batterij. Hierdoor was de telefoon weer bruikbaar voor normaal gebruik. De telefoon is zo’n 1,5 jaar in gebruik geweest bij haar, waarna ze besloot om over te schakelen naar een nieuwe telefoon. De hoofdrede hiervoor was dat de ondersteuning voor dit toestel was afgelopen vanuit Apple. En er steeds minder software voor handen was.

Kort hierop kreeg ik de iPhone 5 weer terug in mijn handen en heeft hij zijn laatste levensdagen mogen besteden in mijn handen. Het toestel kwam in de kast te staan als herinnering. Een enkele keer zette ik de telefoon nog wel aan, om de batterij te controleren.

Iphone 5 zonder batterij

Helaas kwam ik er begin januari achter dat de batterij was gaan opzwellen. Op dat moment heb ik besloten om het toestel open te breken en de batterij er uit te halen. Het is natuurlijk nog wel mogelijk om er een nieuwe batterij in te laten zetten, maar voor een telefoon van 2012 is me dat het geld niet meer waard. Zo is de iPhone 5 op 5 januari 2019 officieel overleden.

Vond je dit een leuk blog artikel dan is een reactie altijd welkom: Klik hier om een reactie achter te laten.

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Meld je hieronder aan met jouw e-mailadres en ontvang als eerste een mailtje wanneer er een nieuw artikel online gaat op mijn blog.

Voeg je bij 12 andere abonnees

You May Also Like