Het F-woord in webontwikkeling

Estimated read time 2 min read


Het word vaak onderschat dat ontwikkelaars soms wel eens gefrustreerd zijn. Met name op het vlak van web ontwikkeling komt het regelmatig voor op een dag dat de ontwikkelaar verbaast, perplex staat of geïrriteerd is doordat iets op een bepaalde manier reageert. Meestal komt dit door zaken die buiten de  controle van de ontwikkelaar liggen zoals dat de browser niet reageert zoals dat volgens de richtlijnen zou moeten.

Abe Stanway, ontwikkelaar van commit Logs van Last Night heeft recentelijk een bug report ontvangen.

“I just wanted to let you know that the reason why deviantART’s CSS isn’t loading properly for some people is because one of your CSS files has f*** in a stylesheet comment.”

Het F-woord zorgde ervoor dat de stylesheet niet volledig geladen kon worden door gebruikers die op hun computer een te gevoelig filter hebben staat voor scheldwoorden. Bij deze gebruikers werd de stylesheet geladen tot en met het F-woord, wat resulteerde in een lelijke/kapotte lay-out van de website. In het geval van DeviantART was de oplossing om de afbeelding met het F-woord, welk via de stylesheet werd geladen, te hernoemen.

Bron: deviantart.com

Vond je dit een leuk blog artikel dan is een reactie altijd welkom: Klik hier om een reactie achter te laten.

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Meld je hieronder aan met jouw e-mailadres en ontvang als eerste een mailtje wanneer er een nieuw artikel online gaat op mijn blog.

Voeg je bij 12 andere abonnees

You May Also Like