Happy Stones Nieuwegein

Estimated read time 2 min read

Happy Stones is op moment van schrijven een redelijke hype in de gemeente Nieuwegein en mogelijk ook in andere delen van het land. Happy Stones zijn vrolijk versierde steentjes welk je overal en nergens kan tegenkomen. Zelf heb ik er intussen al meerdere gevonden en op een nieuwe plek verstopt. Het hoofdzakelijke doel van Happy Stones is om andere mensen blij te maken. Vind je een Happy Stone dan mag je deze houden of een nieuw plekje geven, zodat een volgend persoon opnieuw mag genieten van deze kleine reizende kunstwerkjes.

Hoewel de populariteit van Happy Stones, in onder andere Nieuwegein, tijdens de Corona pandemie enorm is toegenomen, bestaat dit fenomeen al langer. Zo werd dit al ruim voor de corona-lockdown gedaan op Terschelling. De oorsprong van de vrolijke beschilderde stenen ligt mogelijk in de Verenigde Staten, waar Bryan Payne in het jaar 2015 met zijn zogenaamde Doodlestones project begon.

Voor Happy Stones gemaakt in Nieuwegein is er een speciale Facebook groep waar iedereen een gemaakte en gevonden stenen kan delen: https://www.facebook.com/groups/338117837528062. Deze Facebook groep heeft meer dan 900 leden.

Zelf heb ik op het moment nog geen plannen om zelf Happy Stones te maken, maar vind het wel leuk om tegen te komen onderweg en ze elders weer te verstoppen voor een volgende vinder. Als ik me niet vergis heb ik op het moment zo’n 75+ Happy Stones gevonden in alle soorten en formaten. De kleinste tot dus ver was iets groter dan een twee euro muntstuk en de grootste was gelijk een handvol. Mocht ik meer stenen tegen komen dan voeg ik ze toe aan dit blog-artikel.

Tot slot ben ik eigenlijk wel een beetje benieuwd of het buiten Nieuwegein ook zo populair is. Ik vermoed zelf van wel. Als het zo is laat het dan in een reactie hieronder weten.

Vond je dit een leuk blog artikel dan is een reactie altijd welkom: Klik hier om een reactie achter te laten.

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Meld je hieronder aan met jouw e-mailadres en ontvang als eerste een mailtje wanneer er een nieuw artikel online gaat op mijn blog.

Voeg je bij 12 andere abonnees

You May Also Like