Google 2-stap verificatie

Estimated read time 3 min read

Wat Google 2-stap verificatie?

Google 2-stap verificatie is een beveiligingsmiddel voor het beschermen van jouw Google Account. Op het moment dat er op een onbekende computer word ingelogd op het Google Account dan word er een SMS verzonden naar het mobiele telefoonnummer dat is opgegeven in je Google Account. Met behulp van deze code kan dan vervolgens worden ingelogd. Hierdoor word het moeilijker om toegang te krijgen tot het Google Account, je hebt immers de code nodig om toegang te verkrijgen.

Waarom je Google Account beveiligen?

De rede hiervoor is simpel. Je Google Account is jouw identiteit geworden. Via Gmail ontvang je al je mail, loonstrookjes en andere persoonlijke informatie. ook is jouw Google e-mailadres de sleutel tot andere websites, je hebt je immers met dat mailadres geregistreerd. In Google Agenda staan al jouw afspraken en niet te vergeten zijn al jouw contactpersonen welk opgeslagen zijn op jouw telefoon ook bij Google opgeslagen. Kortom heeft men toegang tot jouw Google Account, heeft men toegang tot alles wat aan dat Google Account is gekoppeld. Je wilt immers toch niet dat jouw PayPal account word overgenomen, omdat men toegang heeft gehad tot jouw Google Account…

Hoe stel ik het in?

Zorg er voor dat je bent ingelogd met je Google Account. En klik vervolgens op deze link hiermee ga je naar de pagina waarmee je de 2-staps verificatie kan instellen. Of klik anders binnen je browser op je profielfoto, ga naar account en klik op beveiliging. In het wachtwoord blok klik je op de link configureren en vanaf hier doorloop je het stappenplan. Zorg er voor dat je je mobiele telefoon bij de hand hebt, zo moet je telefoonnummer namelijk koppelen aan je Google Account. Eenmaal de stappen doorlopen ben je klaar.

Hoe gebruik ik het?

Simpel door in te loggen op je Google Account. Op het moment dat je met een nieuw apparaat/programma inlogt op je Google Account word er naast het wachtwoord ook om een code gevraagd. Deze code word naar je mobiele telefoon gestuurd.

SNP_3008888_en_v0Inloggen op je Google Account werkt goed in de browser of met een Android telefoon, echter zijn er verschillende situaties waarbij dit onmogelijk. Je kan hierbij denken aan de iPhone, iPad of e-mail cliënt op de computer.Wil je toegang tot je Google Account voor een van deze applicaties/apparaten kun je via de 2-staps verificatie pagina sleutels laten aanmaken.

Conclusie

Kost even tijd om het in te stellen, maar dan heb je ook wat. Mijn advies is om gebruik te maken van de 2-staps verificatie van Google, op het moment dat je Google Account onmisbaar is. Zoals al eerder gezegd je immers niet dat anderen er met je identiteit vandoor gaat.

Vond je dit een leuk blog artikel dan is een reactie altijd welkom: Klik hier om een reactie achter te laten.

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Meld je hieronder aan met jouw e-mailadres en ontvang als eerste een mailtje wanneer er een nieuw artikel online gaat op mijn blog.

Voeg je bij 12 andere abonnees

You May Also Like