Giraf gemaakt in HTML en CSS

Estimated read time 2 min read

Begin deze week heb ik met behulp van HTML en CSS een giraf gemaakt in 3D. Doorgaans gebruik ik CSS in de 2D wereld, maar er is vandaag de dag heel veel meer mogelijk. Verleden jaar had ik mijn eerste 3D object al in elkaar gezet. Een kop van een beer. Dit maal was het tijd om een stapje verder te gaan en zodoende had ik voor een giraf gekozen. De giraf loopt rondjes, zijn kop en poten bewegen mee. Uiteindelijk is dit nog maar het topje van de ijsberg van wat er vandaag allemaal wel niet mogelijk is op het internet.

Op mijn werk had ik aan een aantal collega’s een tussen versie van deze giraf laten zien en ik kreeg gelijk de vraag of ik een complete dierentuin wil gaan maken. Denk dat dat iets te veel van het goeie is. Maar wie weet dat ik in de toekomst nog een aantal 3D objecten ga maken met behulp van CSS.

Het gebruik van 3D objecten in de browser is denk ik iets dat we in de nabije toekomst steeds meer zullen gaan zien. Er zijn namelijk al een aantal javascript libaries waarmee je echte 3D objecten kunt gebruiken in je browser. Ook is Apple bezig met toevoegen van een HTML tag in Safari waarmee je een 3D object kan renderen in je browser. Naar verwachting brengt Apple deze update in oktober dit jaar uit. Helaas moeten we dan nog wel wachten op de rest van de industrie voordat we dit in de praktijk kunnen gaan gebruiken.

Hoe dan ook 3D is onderdeel van de toekomst van het internet.

Vond je dit een leuk blog artikel dan is een reactie altijd welkom: Klik hier om een reactie achter te laten.

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Meld je hieronder aan met jouw e-mailadres en ontvang als eerste een mailtje wanneer er een nieuw artikel online gaat op mijn blog.

Voeg je bij 12 andere abonnees

You May Also Like

+ There are no comments

Add yours