Ghost – Call Me Little Sunshine – Gitaar update 2022 #2

Estimated read time 4 min read
Cover album Impera van Ghost B.C.
Impera – Ghost

Op 21 januari 2022 heeft de Zweedse rock band Ghost B.C. hun nieuwste single en videoclip uitgebracht genaamd: “Call Me Little Sunshine“. Dit nummer maakt onderdeel uit van hun vijfde studio album genaamd: “Impera”. Hun nieuwste album zal naar verwachting op 11 maart 2022 wereldwijd worden gelanceerd.

Het nummer “Call Me Little Sunshine” gaat over de demon Mephistopheles die een werker van Lucifer is. Hij pikt een jonge vrouwe op die onderweg is met haar reis en zorgt ervoor dat ze niet meer alleen hoeft te zijn.

Mephistopheles wordt geassocieerd met de Faust-legende van een ambitieuze geleerde, gebaseerd op de historische Johann Georg Faust. In de legende sluit Faust een deal met de duivel ten koste van zijn ziel, waarbij Mephistopheles optreedt als de agent van de duivel.

https://en.wikipedia.org/wiki/Mephistopheles
Vrouwe uit Ghost - Call Me Little Sunshine

Mijn gitaar cover van Ghost Call Me Little Sunshine

Met de nodige achtergrond informatie over het laatste nummer van de Zweedse Rockband Ghost B.C. Is het tijd om me te wenden naar mijn eerste volledige speelsessie op mijn elektrische gitaar van het nummer hun nieuwste single en videoclip uitgebracht. Het gaat hierbij om het nummer: “Call Me Little Sunshine”.

Na dit nummer meermaals te hebben geluisterd wekte het mijn interesse en al snel vond ik via YouTube de eerste gitaar tab. Dezelfde avond nog besloot ik mijn gitaar te pakken en de eerste riffs te gaan oefenen. Tevens gelijk besloten om de dag er op – 22 januari 2022 – mijn tussentijdse progressie vast te leggen en te delen met jullie. Aanvankelijk wilde ik een klein stukje van het nummer opnemen, maar met behulp van de tab is dit het volledige nummer geworden. De gehele video is dan ook een enkele opname. Links en rechts een fragmentje eruit geknipt om de video niet te lang te laten worden.

Perfect is mijn gitaarspel bij lange na nog niet, zo moet ik nog werken aan de solo’s en het tap werk, maar over het algemeen ben ik tevreden over wat ik tot dus ver heb. Een video als deze hoe goed/slecht hij ook is blijft altijd een mijlpaal om mijn progressie in beeld te brengen. In de toekomst zal ik hoog waarschijnlijk betere versies van covers maken en opnieuw delen. Gitaar spelen moet een avontuur blijven natuurlijk.

Mephistopheles gezicht uit Ghost - Call Me Little Sunshine

YouTube thumbnail

Los van het gitaarspel heb ik ook de thumbnail voor YouTube zelf in elkaar gezet. Hiervoor heb ik verschillende elementen uit de originele videoclip gebruikt waaronder het gezicht van Mephistopheles en deze samengevoegd. Hoop dat jullie de thumbnail net zo gaaf vinden als ik.

Ghost – Call Me Little Sunshine gitaar cover

Awel genoeg gezegd. Tijd om de video met jullie te delen. Hoor dan ook graag wat jullie van er van vinden en wat er beter kan. Vergeet niet ik ben iets meer dan twee jaar bezig nu met gitaarspelen.

Nawoord

Zelf ben ik nu iets langer dan twee jaar bezig met het spelen van gitaar. Dit is mijn eerste instrument en ervaring met het maken van muziek. Wil je mijn avontuur terug zien neem dan een kijkje op de video pagina of volg mijn blog serie Gitaar update 2022 waarin ik meer vertel over de nummers die ik speel en mijn ervaring hiermee.

Vond je dit een leuk blog artikel dan is een reactie altijd welkom: Klik hier om een reactie achter te laten.

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Meld je hieronder aan met jouw e-mailadres en ontvang als eerste een mailtje wanneer er een nieuw artikel online gaat op mijn blog.

Voeg je bij 12 andere abonnees

You May Also Like