Gelezen boeken #5

Estimated read time 3 min read

Het is alweer tijd voor deeltje vijf van mijn gelezen boeken lijst. Het jaar 2020 is voorbij en in het afgelopen jaar heb ik totaal negen boeken gelezen. In deze blogpost deel ik de laatste drie gelezen boeken van 2020. Hoop dat jullie er leuke lees ideeën uit kunnen halen. En mochten jullie tips hebben voor boeken laat het me dan zeker weten.

Buffy the Vampire Slayer – Bezoekers

Zolang er vampiers bestaan, zolang bestaat de Doder. Eén meisje op de hele wereld dat vampiers moet opsporen en voorkomen dat ze het kwaad kunnen verspreiden en zich kunnen vermenigvuldigen. 

De paranormale krachten die zich in Sunnydale concentreren, trekken het laagste soort kwaad aan: vampiers demonen… en stagiaires? Een invasie van toekomstige leraren, die hun bekwaamheid in het lesgeven testen op Buffy en haar vrienden, valt samen met de komst van een bovennatuurlijke stalker. De Doder voelt dat het slechte wezen elke beweging van haar volgt, en ze is niet de enige. Maar hun onderzoek naar het wezen wordt moeilijk, want de stagiaires hebben hun hoofdkwartier ingericht op het grondgebied van Giles – de schoolbibliotheek. Als de stalker zijn kwaadaardige spel op een hoger niveau voortzet, staat Buffy oog in oog met een wezen dat totaal anders is dan de wezens die ze tot nu toe is tegengekomen. Maar kan ze zijn zwakke plek ontdekken, voordat ze gedwongen wordt mee te doen aan zijn dans van de dood?

Steve Jobs biografie

De enige geautoriseerde en volledige biografie van Steve Jobs. Walter Isaacson heeft exclusieve en unieke gesprekken gevoerd met Jobs, zijn familie en vrienden. Isaacson kreeg zo een beeld van de mens Steve Jobs. Maar Isaacson heeft ook gesproken met collega’s bij Apple en met zijn concurrenten, om een beeld van de zakenman te krijgen. Wie is de man die de wereld aan zijn voeten kreeg met Apple?

Het lied van vuur en ijs – Boek 1 – Het spel der tronen

Het eerste seizoen (2011) van de epische serie Game of Thrones correspondeert met boek 1, Het Spel der Tronen, wat al in 1996 verscheen.

Met zijn aangrijpende en veelomvattende kronieken over de liefdes, de levens en de ambities van de Starks, de Lannisters en al die andere grote families van de Zeven Koninkrijken, ondergebracht in de boeken van Het Lied van IJs en Vuur, schept George R.R. Martin een meesterwerk waarmee hij wereldwijd een miljoenenpubliek aan zich weet te binden. Ver voorbij de machtige ijsmuur die de noordgrens van het koninkrijk sinds mensenheugenis beschermt, roert zich een lang vergeten vijand. Maar ieders blik is naar het zuiden gericht, naar het hof waar de machtige Lannisters sterke spelers zijn. Immers, de macht van de koning is tanende, zijn Hand is onder verdachte omstandigheden aan zijn eind gekomen, velen zijn uit op eigen gewin. Toch zijn er nog trouwe onderdanen. De Starks van Winterfell bijvoorbeeld, hard en onverzettelijk als hun bevroren domein. Als de koning Eddard Stark tegen diens zin benoemt tot zijn nieuwe Hand, worden zowel hij als zijn familie betrokken bij de meest omvattende machtsstrijd ooit, het levensgevaarlijke spel der tronen. ‘Fantasy-literatoren schrokken nimmer terug voor de nodige grandeur, maar de duizelingwekkende omvang van dit epos heeft collega-auteurs al doen hoofdschudden.’ 

Vond je dit een leuk blog artikel dan is een reactie altijd welkom: Klik hier om een reactie achter te laten.

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Meld je hieronder aan met jouw e-mailadres en ontvang als eerste een mailtje wanneer er een nieuw artikel online gaat op mijn blog.

Voeg je bij 12 andere abonnees

You May Also Like