Ga ik mijn iPhone upgraden dit jaar?

Estimated read time 4 min read

Met het iPhone event om de hoek is het tijd om weer eens na te gaan denken over het upgraden van mijn iPhone en Apple Watch. Dit Apple-evenement vind dit jaar plaats op woensdag 7 september 2022. Met dit blog zal ik me vooral gaan uitlaten over de iPhone 14.

Welke telefoon heb ik nu?

Zelf maak ik gebruik van de iPhone XS Max Gold. Dit toestel werd gelanceerd in het jaar 2018. Dat is bijna vier jaar geleden. Ik moet zeggen dat deze iPhone nog steeds redelijk functioneert en ik geen dingen mis. In het dagelijks gebruik bied mijn huidige iPhone alles wat ik nodig heb. Wat ik anders zou willen zien is die lelijke notch en de camera bump. Zelfs na vier jaar zitten beide nog steeds in de weg. Ook is de batterijduur achteruit gegaan met de jaren. Deze houd het net geen volle dag meer vol. Wanneer ik de telefoon normaal probeer te gebruiken dan moet ik hem tussendoor wel even gaan bijladen. Maar dat is helaas normaal voor een toestel van 4 jaar oud. Bij mijn vorige telefoons was dit probleem een heel stuk groter. Zowel bij de iPhone 5 als wel de iPhone 6S was de batterij van de telefoon nu drie jaar versleten en lagen deze het grootste deel van de dag aan het infuus.

Wat is er door de jaren heen verbeterd?

Sinds de aankoop van mijn iPhone XS Max heeft de ontwikkeling van de iPhone niet stil gestaan. Hoewel er geen schokkende veranderingen zijn geweest is er wel het nodige verbeterd aan de toestellen. Zo hebben de camera, scherm en de batterij de nodige upgrades gekregen. Ook is de telefoon natuurlijk een stukje sneller geworden. Al blijft het natuurlijk de vraag of het verschil qua snelheid echt merkbaar zal zijn. Toen ik mijn iPhone 6S verving door de iPhone XS Max was het verschil in snelheid amper te merken. Enkele applicaties starten wel iets sneller op, maar dat verschil was alleen te merken bij zwaardere spelletjes. Hetzelfde verhaal voor de gebruikerservaring bij mijn overstap naar de iPhone XS Max, deze was exact hetzelfde.

Als ik mijn huidige iPhone XS Max vergelijk met de iPhone 13 Pro Max op de website van Apple dan valt duidelijk te zien dat er wel het een en andere verbeterd is. En dat de upgrade naar een iPhone 14 een flinke stap vooruit zal zijn.

Wat gaat de iPhone 14 brengen?

Hoe de iPhone 14 er daadwerkelijk uit gaat zien is op dit moment natuurlijk nog niet te zeggen. Dat is iets wat Apple op woensdag 7 september 2022 bekend gaat maken tijdens hun presentie. Echter zijn er het laatste jaar wel de nodige geruchten voorbij gekomen in de media. Als we de media mogen geloven zijn de grootste veranderingen dit jaar het always-on-screen voor de iPhone, opnieuw betere camera’s en een nieuw ontwerp voor de notch.

Tijd voor de iPhone 14?

Ik denk dat ik dit jaar wel een nieuwe iPhone ga aanschaffen. Mijn huidige telefoon is intussen al vier jaar oud en de batterij begint al een stuk minder te worden. Nog niet problematisch en deze kan waarschijnlijk nog wel een jaar mee. Maar los van de batterij is ook ook wel weer eens tijd voor vernieuwing. Vier jaar met dezelfde telefoon in de hand lopen, word op een bepaald moment ook wel wat saai. Enige is dat een iPhone niet goedkoop is en een telefoon elke drie jaar vervangen is wat dat betreft zonde van het geld. Plus wat veranderd er nu werkelijk nog aan een telefoon. De gebruikers ervaring veranderd niet met aankoop van een nieuwe iPhone. Althans niet wanneer je een telefoon hebt met de laatste versie van IOS.

Los van het upgraden van mijn telefoon zit ik er ook aan te denken om mijn Apple Watch series 4 te gaan upgraden. Vooral een betere batterij duur, always-on-screen en nieuwe sensoren zijn wel interessant. Maar goed voor nu eerst nog even de presentatie van Apple zelf afwachten voordat ik mijn definitieve keuze ga maken.

Vond je dit een leuk blog artikel dan is een reactie altijd welkom: Klik hier om een reactie achter te laten.

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Meld je hieronder aan met jouw e-mailadres en ontvang als eerste een mailtje wanneer er een nieuw artikel online gaat op mijn blog.

Voeg je bij 12 andere abonnees

You May Also Like