Foto verhalen #2

Estimated read time 3 min read

Na het eerst deel van mijn foto verhalen serie is het tijd om hier een vervolg aan te geven met deeltje twee. In de laatste twee maanden heb ik weer de nodige foto’s gemaakt. Het is tijd voor een kleine terugblik. Hiervoor heb ik een aantal foto’s geselecteerd welk ik in de afgelopen twee maanden heb gemaakt. En een foto zonder verhaal is geen foto. Dus bij deze mijn foto verhalen deel #2.

Wit pollen landschap

In de eerste week van juni explodeerde de natuur en sneeuwde het met pollen. Zoals op de onderstaande foto te zien is, is het gras en de rand van het fietspad geheel wit gekleurd door de pollen. Dit is in mijn beleving de eerste keer dat ik zoveel pollen door de lucht heb zien zweven en dat het landschap wit kleurde hierdoor.

Gedeeltelijk zonsverduistering

10 juni 2021 was de dag van de gedeeltelijke zonsverduistering boven Nederland. Tijdens deze gedeeltelijke zonsverduistering heb ik geprobeerd om het hapje in de zon waar te nemen. Met moeite was dit gelukt. Hiernaast heb ik tijdens de verduistering een aantal foto’s genomen. Ik kan je vertellen dat het bijna onmogelijk was om een foto’s van de zon te maken. Echter heb ik wel dit tweetal bijzondere foto’s weten te maken, welk ik graag met jullie wil delen.

Ophijsen sluisdeur Koninginnensluis

Op maandag 14 juni was ik na een lange werkdag onderweg naar huis. Tijdens mijn wandeling van mijn werk naar huis kom ik zowel in de ochtend als in de avond langs de Koninginnensluis in Vreeswijk (Nieuwegein). Toevallig kwam ik die avond precies op het juiste moment aanlopen. De sluisdeur hing namelijk al mooi in de lucht en zo kon ik de onderstaande twee foto’s maken. Kort hierna werd de sluisdeur op de kade gehesen waarbij je mooi kan zien hoe groot die sluisdeur in werkelijkheid is.

50 Jaar Nieuwegein

Op 1 juli 2021 bestond de gemeente Nieuwegein 50 jaar. Hiep hiep hoera! Helaas heeft Nieuwegein nog niet groot uitgepakt, maar wel trof ik dit kunstwerk aan op winkelcentrum Hoogzandveld. Dit is wel een foto momentje waard al zeg ik zelf.

Miniatuur auto op stenen bankje

Afgelopen weekend liep ik langs een miniatuur autootje welk was achtergelaten op een van de stenen bankjes die langs rivier de Lek staan. Op dat moment wilde ik er al een foto van maken, maar toen was ik het bankje al gepasseerd en dacht ik van laat maar zitten. De dag er op zag ik dat het autootje nog steeds op dezelfde plek stond besloot ik om de foto als nog te maken. En het resultaat mag er zijn. Ben zelf niet ontevreden over het resultaat en toch nog blij dat ik de foto heb kunnen maken.

Ik hoop dat je weer genoten heb van deze leuke foto verhalen. Hoor graag van je welke foto of verhaal je het leukste vond.

Vond je dit een leuk blog artikel dan is een reactie altijd welkom: Klik hier om een reactie achter te laten.

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Meld je hieronder aan met jouw e-mailadres en ontvang als eerste een mailtje wanneer er een nieuw artikel online gaat op mijn blog.

Voeg je bij 12 andere abonnees

You May Also Like