Foto verhalen #1

Estimated read time 3 min read

Nu de maand mei weer voorbij is, is het tijd voor een kleine terugblik. Hiervoor heb ik een aantal foto’s geselecteerd welk ik in de afgelopen maand heb gemaakt. En een foto zonder verhaal is geen foto. Dus bij deze mijn foto’s van de maand mei.

Happy Stones

De maand mei stond grotendeels in het teken van Happy Stones. Dat zijn stenen die zijn ingekleurd met een tekening, portret of een boodschap. Deze stenen mag je houden of opnieuw verstoppen, zodat een volgende opnieuw van de gemaakte steen kan genieten. In de afgelopen maand heb ik er een hele boel mogen vinden en er weer een heleboel verspreid. Van de vele stenen heb ik er twee uitgepikt welk uitblonken deze maand. De eerste is Roodkapje en de tweede is Caleb Followill zanger van de bekende muziekband Kings of Leon.

Tramongeval Doorslag Nieuwegein

Naast het vinden van Happy Stones gebeurde er helaas ook minder leuke dingen in de gemeente Nieuwegein. Zo ontspoorde op 26 mei 2021 de sneltram in Nieuwegein en kwam bovenop het tramperron van tramhalte Doorslag terecht. Het tramverkeer heeft hierdoor zeker twee dagen stilgelegen tussen Utrecht en IJsselstein. Oorzaak van de ontsporing was een tikje van een personen auto. Dit is al het derde ernstige tram ongeval in een paar maanden tijd. Vorige maand ging het nog mis ter hoogte van het ziekenhuis. Toen belande de tram bovenop de auto. Terug naar het ongeval van deze maand. Na het ongeval ben ik op locatie gegaan en heb ik diverse foto’s gemaakt van het ongeval. Een kleine selectie heb ik hieronder verzameld.

Wandeling IJsselbos Nieuwegein

Niet iedereen weet het maar Nieuwegein heeft een eigen bos. Namelijk het IJsselbos. Dit bos bevind zich aan de rand van Park Oudegein langs rivier de Kromme IJssel. Nu is het niet het grootste bos en ben je er vrij vlot door heen gewandeld. Maar het is een bos. De laatste weken was het weer somber en vrij nat. In de laatste dagen van de maand brak de zon weer door en dat is goed te merken in de natuurlijk. Het landschap is groener dan ooit. Tijdens mijn recenter wandeling heb ik dan een aantal mooie foto’s gemaakt welk ik graag met jullie wil delen.

Kattentegel Nieuwegein

En tot slot het verhaal over de kattentegel. Eind april had een bewoner in Nieuwegein een prachtige mozaïek stoeptegel geplaatst van een kat. Deze stoeptegel heeft er enkele weken gelegen en is van de een op de andere dag verdwenen, mogelijk gestolen. Doodzonde dat mensen zomaar alles meenemen wat niet van hun is. Gelukkig heeft de bewoonster de tijd genomen om een tweede stoeptegel te maken van de poes en is deze opnieuw geplaatst. Ik hoop dat de nieuwe tegel langer mag blijven liggen.

Vond je dit een leuk blog artikel dan is een reactie altijd welkom: Klik hier om een reactie achter te laten.

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Meld je hieronder aan met jouw e-mailadres en ontvang als eerste een mailtje wanneer er een nieuw artikel online gaat op mijn blog.

Voeg je bij 12 andere abonnees

You May Also Like