Facebook-account opgezegd

Estimated read time 2 min read

Gisterenmiddag heb ik mijn Facebookaccount verwijderd. Dit had ik eigenlijk een paar jaar eerder willen doen. Echter was dat nooit echt mogelijk. De rede hiervoor is dat ik Facebook gebruikte voor het promoten van meerdere eigen websites. Waaronder mijn eigen weer-website. Het Weer Lokaal en dit blog. Helaas hadden beide websites een te laag bereik via Facebook, waardoor het delen van berichten weinig tot niets opleverde. Ook de corona crisis speelde parten, waardoor veel zaken kwamen stil te liggen.

Het laatste jaar gebruikte ik Facebook nog vooral voor het volgen van de Happy Stones gebeuren in de gemeente Nieuwegein. En daarnaast volgde ik ook de sloop van de Viaanse Lekbrug. Contact onderhouden met familie of vrienden doe ik zelf niet via Facebook. Vrienden via internet zijn geen vrienden het zelfde geld voor familie op internet. Maar allicht zullen anderen daar hun eigen mening over hebben.

Trigger voor verwijderen Facebook account

Nu hoor ik je al een beetje denken van waarom heb ik mijn Facebookaccount opgezegd heb. Los van het feit dat ik het al langer wilde doen, was het dit maal Facebook zelf die de laatste trigger gaf voor het opzeggen van mijn account. Facebook besloot ongeveer een week geleden om berichten op mijn tijdlijn te plaatsen over tanks, wapens en andere oorlogstuig. Met oog op de oorlog Oekraïne vond ik dit ongewenst. En ik heb ook geen enkele behoefte om deze berichten te zien. Afgelopen dagen had ik meerdere keren tegen facebook aangegeven dat ik deze berichten niet wil zien, door ze te blokkeren en te verbergen. Maar dit werkte voor geen meter. De berichten bleven maar terugkomen. Op een bepaald moment stond er zelfs een berichtje over het maken van een handpistool op mijn tijdlijn. Toen vond ik het genoeg en was ik helemaal klaar met Facebook en heb ik mijn account per direct opgezegd.

Mocht je me kwijt zijn op Facebook dan weet je bij deze mijn rede waarom ik Facebook heb verlaten. Gelukkig bestaat er nog zoiets als de echte wereld. Eventueel mag je me volgens via dit blog of mijn YouTube kanaal waar op ik mijn gitaar progressie filmpjes deel met de wereld.

Vond je dit een leuk blog artikel dan is een reactie altijd welkom: Klik hier om een reactie achter te laten.

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Meld je hieronder aan met jouw e-mailadres en ontvang als eerste een mailtje wanneer er een nieuw artikel online gaat op mijn blog.

Voeg je bij 12 andere abonnees

You May Also Like