Everybody Hurts – Fingerstyle gitaar update

Estimated read time 2 min read

Afgelopen periode ben ik wat zuiniger geweest met het opnemen van mijn gitaar voortgang. Ook het delen van progressie video’s op mijn YouTube kanaal is enigszins te kort geschoten. Reden voor de langere tussenpozen is dat mijn motivatie in het bespelen van de gitaar een klein beetje is afgevlakt. Op zich niet iets om direct zorgen over te maken. Het is juist gezond om af en toe een klein beetje afstand te nemen van een hobby om je zo voor te bereiden op de volgende stap.

Ook het warmere weer van de laatste dagen speelde enigszins parten. Doordat ik op de bovenste verdieping van een appartement woon schijnt de zon de hele middag en avond op mijn woonkamer. De temperatuur loopt dan al vrij snel op en de kamer afkoelen gaat mondjesmaat. Met een temperatuur van 27 graden op sommige dagen hoef ik niet te vertellen dat het warm is in mijn woning. Awel. Gelukkig is het weer iets wat koeler geworden en word het al wat relaxter om de gitaar op te pakken.

Tijdens mijn laatste twee gitaarlessen heb ik de focus gelegd op fingerstyle. Of in oud Nederlands tokkelen op de gitaar. Tot dus ver heb ik met name power chords en tabs gespeeld, fingerstyle is voor mij nog een vrij nieuwe techniek. En geloof mij het is vrij pittig om te tokkelen op een elektrische gitaar. Tokkelen op een akoestische gitaar is makkelijker. Rede hiervoor is dat de afstand op een akoestische gitaar een stuk groter is. Waar je op een elektrische gitaar je vingers niet tussen de snaren in kan plaatsen is dat op een akoestische gitaar wel mogelijk. Al met al gaat het me al redelijk af op mijn Ibanez prestige gitaar. Al heb ik nog een lange weg te gaan alvorens het echt goed is en ik volledige controle heb.

Afgelopen zondag heb ik een kort filmpje opgenomen van mijn speelsessie en gepubliceerd op mijn YouTube kanaal Jan’s Guitar Journey. Hiermee hoop ik jullie een goede impressie te geven van mijn voortgang qua gitaarspelen.

Vond je dit een leuk blog artikel dan is een reactie altijd welkom: Klik hier om een reactie achter te laten.

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Meld je hieronder aan met jouw e-mailadres en ontvang als eerste een mailtje wanneer er een nieuw artikel online gaat op mijn blog.

Voeg je bij 12 andere abonnees

You May Also Like

1 Comment

Add yours

Comments are closed.