Eerste zelfgemaakte kaars

Estimated read time 2 min read

Nu de donkere dagen dichter bij komen leek het me leuk om mijn eigen kaarsen te maken. Hiervoor had ik het afgelopen jaar alle kaarsrestanten opgespaard en in een blikje gestopt. Hoewel dit idee al eventjes speelde, vond ik het gisteren tijd om een setjes kaarslonten aan te kopen via internet. Deze werden vanmiddag, met enige vertraging, bezorgt door de postcode. Nog voor de postbode het pakketje had afgeleverd was ik al bezig met mijn voorbereidingen. Zo had ik al een leuk glaasje uit de kast gehaald en op YouTube gekeken naar enkele video’s van hoe je kaarsen omsmelt. Eerlijk gezegd stelt het maar weinig voor. Gooi het kaarsvet in een blikje en plaats deze in een pan met heet water. Hierdoor word het kaarsvet vloeibaar. Eenmaal vloeibaar kun je het kaarsvet overal in gieten. In mijn geval vulde ik het glas met het kaarslont erin geplaatst. Na enige tijd wachten hierbij het resultaat.

Mijn eerste zelf gemaakte kaars
Mijn eerste zelf gemaakte kaars

Loop van de avond kwam ik er wel achter dat de kaars in het midden flink was ingezakt. Dit komt door het stollen van het kaarsvet. Voor een volgende keer is het een idee om na het stollen het glas verder aan te vullen met extra kaarsvet.

Al met al was het een leuke ervaring om mijn eerste eigen kaars te maken. In de toekomst wil ik dit zeker vaker gaan doen.

Vond je dit een leuk blog artikel dan is een reactie altijd welkom: Klik hier om een reactie achter te laten.

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Meld je hieronder aan met jouw e-mailadres en ontvang als eerste een mailtje wanneer er een nieuw artikel online gaat op mijn blog.

Voeg je bij 12 andere abonnees

You May Also Like