Een zware zwarte week

Estimated read time 8 min read

Afgelopen week was me het weekje wel. Om eerlijk te zijn niet de leukste week van mijn leven. Niet voor mij persoonlijk, maar wel het een en ander op een afstandje mogen ervaren. Deze week niet één maar twee personen overleden in mijn flat. Om niet volledig zwart te blijven heb ik me dit weekend ook een beetje verwend met wat spulletjes, waaronder tarot-kaarten en een Japans studieboek. En als afsluiter heb ik met CSS in 3D een beer nagemaakt.

Rouw biedermeier bezorgt

Begin deze week werd er bij mij thuis een rouw biedermeier bezorgt. Mocht je net zoals ik nog nooit van dit woord hebben gehoord. Het is een bloemstuk om tijdens de plechtigheid op de kist te worden gelegd. Op dat moment kwam ik er achter dat de buurvrouw was overleden. Later op de dag dit bloemstuk met respect overgedragen aan de nabestaanden. Later deze week werd er nog een rouwboeket bezorgt. Opnieuw voor de buren. Wel bijzonder om tweemaal achterelkaar de rouwboeketten in ontvangst te mogen nemen voor de buren. Maar dat is iets wat je zonder vragen gewoon doet voor je buren. Juist in een tijd als deze. Heb ze in elk geval een hart onder de riem gestoken en veel sterkte toegewenst.

Nog dezelfde dag dat ik vernam dat de buurvrouw was overleden was er tijdens de vroege avonduren een reanimatie van een persoon om de hoek. 2 ambulances en een brandweer voertuig waren er vooruit gereden. Heb geen idee hoe het is afgelopen, maar heb het vermoede dat het goed is afgelopen.

Chaotische werkweek

Qua werkzaamheden deze week was het rommelig en een paar dagen hectisch. Vanwege een deadline voor een tweetal projecten besloten om op woensdag door te werken aan een van de twee projecten. Eerder grapte ik al dat een dag planning zou hebben van 9 uur ’s morgens tot 21 uur in de avond. En dat is nog uitgekomen ook. Om 21.00 was ik klaar met het opbouwen van de vacature detail pagina voor het betreffende project. Het andere project kon niet gerealiseerd worden en viel al snel in stukken. Niet door mijn toe doen, maar door gebrekkige planning en het nodige development werk wat eerst nog door een andere collega moet worden opgepakt alvorens ik met HTML/CSS aan de gang kan gaan. Helaas is het platform geschreven in C# een programmeertaal die ik niet machtig ben. Dat project is in elk geval met een week uitgesteld. Donderdag was een chaotische dag, als ik 30 minuten aan een taak kon werken was het al lang. Maar vaak mocht ik elke 15 minuten wisselen tussen kleinere taakjes en projecten. Rond vier uur in de middag was het werk gedaan en heb ik wat uren teruggepakt van het overwerk van de dag ervoor. Vrijdag was qua planning ook vrij stil. Maar wel een issue weten te verhelpen in een Node.JS project waarmee we website sneller kunnen gaan stylen in de toekomst.

Zwarte avond

Dan zou je denken week voorbij en tijd voor een rustig weekend. Zoals de week begon eindigde deze een soortgelijke manier. Bij thuiskomst stonden er meerdere politiewagens voor de flat. Verder nog niet zo heel veel actie. Later kwam de glaszetter en was het al vrij snel duidelijk wat er gaande was. Een van de bewoners in mijn appartementenflat was overleden en is door de politie aangetroffen in de woning. De gehele avond heb ik vanuit mijn woning kijkende op de parkeerplaats iedereen voorbij zien komen. Van de vele politieagenten, glaszetten, lijkschouwer, het forensisch onderzoeksteam van de politie. En toen iedereen vertrokken was. Werd de persoon zelf opgehaald voor zijn laatste reis. Alleen…

Om dit hele circus op een afstandje te mogen mee maken legt geen windeieren en heeft nog een aardige impact op me gehad. Urenlang de politie voor de deur hebben staan is al erg, maar het ergste is niet zozeer het overlijden, maar dat een persoon alleen is overleden en alleen zijn laatste reis mag voltooien. Dat is iets wat je zelfs je vijand niet gunt. Deze avond had ik ook een kort lijntje gehad met mijn moeder en de ochtend daarop hebben we elkaar nog eventjes gesproken. Dit zijn namelijk niet de leukste dingen om mee te mogen maken. Dit zaterdag was ik dan ook pas om 10.30 wakker. Dit is aan de late kant, maar dat is oké. Die avond ervoor had ik voor ik naar bed ging ook nog even op mijn Nintendo Switch de game Bioshock gespeeld om even alles van mij af te kunnen zetten. De rest van het weekend heb ik besloten om me ze even vrij af te geven.

Weekendje af en mij zelf verwend

Om dit blog niet te donker af te sluiten heb ik mij zelf deze zaterdag een klein beetje verwend. Had namelijk diverse spulletjes online besteld bij één, welk op zaterdag door drie postbodes werd bezorgd. Zo had ik wat potloden, post-its labels, Pokémon Arceus voor de Nintendo Switch besteld. Van Pokemon Arceus heb ik niet hele hoge verwachtingen, omdat het spel afgeraffeld lijkt te zijn. Hopelijk is de gameplay voldoende om het leuk te houden. Verder heb ik een cursusboek besteld voor het leren van de Japanse taal. Ik ben momenteel al druk bezig met het leren schrijven van Katakana. Hiervan wil ik op een later moment meer gaan vertellen.

En voor mijn reis in zelfontdekking en spirituele zelfontplooiing een setje Tarot kaarten besteld. Klinkt meer dan het werkelijk is. Ben niet van plan om een zweverig type te gaan worden. Maar met het lezen van tarot kaarten kun je je zelf wel een spiegel voor houden en je onderbewust zijn verder versterken. Heb tot dus ver al twee lezingen gedaan. De eerste was niet heel positief, maar ook niet een gehele verrassing. Omdat het lezen van tarotkaarten een persoonlijke beleving is, ga ik er niet te veel over zeggen. Maar de eerste lezing toonde wel een bestaande waarheid. De tweede lezen over wat de komende week gaan brengen was een heel stuk positiever.

Beer gemaakt met CSS in 3D

Vandaag zondag een groot deel bezig geweest met het maken van een beer met behulp van HTML en CSS. Dit was nog een flinke opgave, maar het is gelukt. Met HTML en CSS heb ik eerst een kubus opgebouwd in 3D en deze gebruikt voor de rest van de elementen binnen het hoofd van de beer. Nadeel van CSS is dat het niet echt 3D ondersteund. Wat ik heb gebouwd is eigenlijk 2.5D. In het verleden heb ik wel een klein beetje gespeeld met de onderliggende techniek, maar nooit echt iets meegedaan. Dit soort 3D objecten hebben een beperkte functionaliteit op het internet. Ook is de browser ondersteuning nog niet 100% voor dit soort technieken. Al moet ik zeggen dat CSS er in de laatste paar jaar er enorm op vooruit is gegaan qua mogelijkheden. Nu alleen nog even de antieke browsers – kuch – Internet Explorer er volledig uitwerken.

Na de realisatie van dit 3D concept heb ik gelijk een CodePen account aangemaakt. Via CodePen heb ik dit concept gedeeld met de buitenwereld. Voor mensen die niet weten wat CodePens is. Dat is een website waar mensen stukken code met elkaar delen en concepten aan elkaar laat zijn.

Nawoord

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen was dit niet een van de meest leuke weken van mijn leven. Maar helaas een week die deel uit maakt van het leven. Ik zat dan ook nog te twijfelen of ik hier wel een blog over wilde schrijven. Maar uiteindelijk ervoor gekozen om het juist wel te doen. Met als reden om het van me af te schrijven en mijn ervaring van deze week met jullie te delen. Gelukkig heb ik deze week nog wel positief afgerond met het maken van mijn 3D beertje met behulp van CSS. En als ik de kaarten mag geloven ga ik volgende week een positieve week in. Let’s Go!

Ik hoop dat jullie dit weer een interessante blog vonden. En ik hoop van harte dat de meesten van jullie een week als deze niet hoeven mee te maken. Om dit blog met een leuke vraag af te sluiten. Hoe was jouw week?

Vond je dit een leuk blog artikel dan is een reactie altijd welkom: Klik hier om een reactie achter te laten.

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Meld je hieronder aan met jouw e-mailadres en ontvang als eerste een mailtje wanneer er een nieuw artikel online gaat op mijn blog.

Voeg je bij 12 andere abonnees

You May Also Like