Drietal kaarsen gemaakt

Estimated read time 1 min read

Een paar weken terug heb ik van een collega op mijn werk wat kaars stompjes meegekregen. Ik had hier eerder namelijk om gevraagd zodat ik deze kan omsmelten naar nieuwe kaarsen. Weggooien is immers zonde voor iets wat heel makkelijk opnieuw te gebruiken is. Omdat ik kaarsresten in het geel en blauw heb gekregen vond ik het wel een leuk idee om een kaars te maken met beide kleuren.

Hoe je hiervan nieuwe kaarsen maakt, heel simpel smelt het kaarsvet in een pannetje met water tot dat het vloeibaar is en giet het daarna over in een glas/vorm waarin je een kaarslont hebt geplaatst. Laat het vervolgens stollen en vul de kaars aan met een extra laagje kaarsvet, want tijdens het afkoelen zakt het midden van de kaars makkelijk twee centimeter in.

Al met al ben ik blij met het resultaat. Mochten jullie kaarsresten over hebben, gooi deze dan niet weg! Maak er gewoon een nieuwe kaars van.

Vond je dit een leuk blog artikel dan is een reactie altijd welkom: Klik hier om een reactie achter te laten.

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Meld je hieronder aan met jouw e-mailadres en ontvang als eerste een mailtje wanneer er een nieuw artikel online gaat op mijn blog.

Voeg je bij 12 andere abonnees

You May Also Like