Door falen UWV, geen WW uitkering.

Estimated read time 2 min read

Onlangs had ik de pech dat mijn functie bij mijn werkgever werd beëindigd. Deze functie is met behoud van de WW uitkering beëindigd . Ik als brave burger vraag via een formulier op internet netjes mijn WW uitkering aan. Vervolgens hoor ik niks van het UWV. Geen mailtje, geen brief. Na een week ingelogd op de site van het UWV om te zien of er al iets was gebeurd met mijn aanvraag. Nee deze was nog steeds lopende. Datum van beoordeling zou ergens in de eerste week van oktober zijn. Okee… afwachten dan maar.
Nu bijna 3 weken later ontvang ik eindelijk een mailtje van het UWV. En wat denk je bleek het een nieuwsbrief te zien. Dat schiet op. Einde van de dag maar weer eens ingelogd op de website van het UWV. Eenmaal ingelogd moest ik nog meerdere pagina langs om bij het Dashboard te komen. Zie ik daar een melding staan dat de WW uitkering is afgewezen. Geen uitleg waarom alleen de melding zelf. Okee wat nu? Krijg ik nog wel mijn WW uitkering waar ik recht op heb? Moreel van het verhaal is dat het UWV niet communiceert met hun burgers en dat je als burger vervolgens mag stikken in de wegen van de overheid om te krijgen waar je recht op hebt. Ik snap echt niet waarom communiceren zo moeilijk is.

Vond je dit een leuk blog artikel dan is een reactie altijd welkom: Klik hier om een reactie achter te laten.

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Meld je hieronder aan met jouw e-mailadres en ontvang als eerste een mailtje wanneer er een nieuw artikel online gaat op mijn blog.

Voeg je bij 12 andere abonnees

You May Also Like