DIY: Final Fantasy muurdecoratie

Estimated read time 2 min read

Sinds dat ik in mijn woonkamer een van de twee kasten heb verwijderd keek ik op een groot leeg vlak. Vanmiddag zat ik te kijken of ik dit vlak kon vullen met rond Japans achtig raam. Zo ben ik begonnen met tekenen op de computer met behulp van het programma Affinity Photo op mijn Apple MacBook. En had al snel een van mijn eerste ontwerpen. Een typisch Japans achtig raam met de berg Fuji op de achtergrond.

Hoewel dit er niet slecht uit ziet, is er een groot probleem met dit ontwerp. Op het moment dat je hem uitprint bijvoorbeeld op canvas is hij te plat. Je wilt juist diepte creëren om een idee van een raam te krijgen. Hierop ben ik gaan spelen met andere foto’s in dit raamwerk. Dit was niet slecht, maar op een of andere manier net iets te druk.

Vervolgens haalde ik het raamwerk aan de binnenkant weg. Hierdoor verviel het idee van het raam en werd het een soort van bord. Dit werkte beter met name op een kleiner formaat. Ramen met vakken werken alleen als ze groot zijn. Hierop ben ik afbeeldingen van Final Fantasy gaan verzamelen en heb deze er in geplaatst.

Na dat ik meerder varianten had gemaakt was het tijd om mijn printer aan het werk te zetten om de afbeeldingen op A4 papier uit te printen. Omdat A4 papier niet al te groot is, had ik besloten om er meerderen te maken om zo de muur te vullen. Zo kwam ik uit op zeven afbeeldingen van Final Fantasy. Na het nodige knip werk met de schaar. Heb ik ze een-voor-een tegen de muur geplakt.

Al met al ben ik redelijk tevreden over de aankleding. Dit stukje muur in mijn woonkamer – welk voor heen kaal was – is nu leuk aangekleed met deze bordjes van Final Fantasy. Eindelijk geen kaal vlak meer. Om een idee te geven wat ik bedoel, kun je de slider hieronder gebruiken om het verschil tussen voor en na te bekijken.

Hopelijk heb ik met dit blog jullie weer een leuk idee gegeven over hoe je je kamer op een simpele manier kan opfleuren.

Vond je dit een leuk blog artikel dan is een reactie altijd welkom: Klik hier om een reactie achter te laten.

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Meld je hieronder aan met jouw e-mailadres en ontvang als eerste een mailtje wanneer er een nieuw artikel online gaat op mijn blog.

Voeg je bij 12 andere abonnees

You May Also Like